27 Ιουλ 2011

Βοιδοκοιλιά


Βοϊδοκοιλιά, δίπλα από τη Γιάλοβα και σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Ρωμανός


Βοϊδοκοιλια, διπλα απο τη Γιαλοβα και σε αποσταση αναπνοης απο το χωριο Ρωμανος
Γράφει ο Τάσος Δούσης.
Από ψηλά, όπως θα δείτε τη Βοϊδοκοιλιά, σας προτείνω να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να σκεφτείτε ένα υδάτινο μανιτάρι που μπήγεται, διεισδύει στη ξηρά.  Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σίγουρα τη δημοφιλέστερη της Μεσσηνίας. Η εξωτική, στρογγυλή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με τους αμμόλοφους, τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά είναι τόπος ιδιαίτερης απόλαυσης που σε καλεί να τον ερωτευτείς και να τον ζήσεις.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθετε στη Γιάλοβα, στο Ρωμανό ή στο Costa Navarino και να μην επισκεφτείτε τη Βοϊδοκοιλιά. Δεν θα λέγεστε ούτε ταξιδιώτες ούτε περιηγητές και φυσικά ούτε αν τουρίστες. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα και να μην έχουμε κολυμπήσει έστω και μία φορά στα τυρκουάζ, γαλήνια και πεντακάθαρα νερά αυτής της υπέροχης παραλίας.
Εσείς πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι σχεδόν πάντα ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς 'χτυπιέται' από βορειοδυτικούς ανέμους. Αν δεν κάνετε το λάθος να κολυμπήσετε ανοικτά δεν έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά στη συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχει ούτε ομπρέλα ούτε ξαπλώστρα, άρα πετσετούλα και νεράκι θα σας είναι απολύτως απαραίτητα.
Βοϊδοκοιλιά και αρχαία ευρήματα
Οι πολλοί μένουν πως η Βοϊδοκοιλιά είναι απλά μια εντυπωσιακή ή αν θέλετε εκθαμβωτική παραλία. Λάθος! Είναι κι ένας εξαιρετικός, αρχαιολογικός χώρος. Εκτός από το Παλαιόκαστρο, που το βλέπετε στην κορυφή ενώ κολυμπάτε, υπάρχουν απομεινάρια τειχών και κτηρίων που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή και φτάνουν μέχρι τους μεσαιωνικούς χρόνους. Επίσης, αν περπατήσετε στο μονοπάτι στη βόρεια άκρη της παραλίας θα δείτε το θολωτό τάφο του Θρασυμήδη και στην ανηφόρα στη νότια άκρη της παραλίας, περίπου 20 λεπτά περπάτημα, θα δείτε τη σπηλιά του Νέστορα. Είδατε, και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τη Βοϊδοκοιλιά ήθελαν να έχουν θέα ακόμη και για την μεταθάνατον ζωή, άσχετα που όλα αυτά εμείς τα έχουμε αναξιοποίητα και τα ανακαλύψαμε επειδή βρέθηκε ο Κωνσταντακόπουλος να φτιάξει το Costa Navarino.

  • Για προσφορές ξενοδοχείων πατήστε εδώ
  • Για τα πιο δημοφιλή θέματα πατήστε εδώ
  • Για τα τελευταία άρθρα πατήστε εδώ