21 Φεβ 2009

Χτύπησαν σε Πύλο και Πεταλίδι



Ντου παντού οι κακοποιοί

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, και δύο νέα περιστατικά χθες ήρθαν να αναδείξουν και πάλι το πρόβλημα εγκληματικότητας που υπάρχει στη Μεσσηνία. Όπως έγινε γνωστό, με λεία 30.000 ευρώ περίπου έφυγαν διαρρήκτες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Οι δράστες εισέβαλαν προχθές βράδυ στο υποκατάστημα της Πύλου από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας και στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο υπήρχε το συγκεκριμένο ποσό. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός χθες το πρωί ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ξεκίνησε έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών.
Στο μεταξύ, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο εισέβαλαν κακοποιοί στο Δημαρχείο Πεταλιδίου, από όπου αφαίρεσαν ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, που όμως περιείχε μόνο φωτοτυπίες αποδείξεων, άνευ αξίας. Όπως δήλωσε στο «Θ» ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, οι δράστες θα πρέπει να ήσαν περισσότεροι του ενός.

«Στόχος της επιχείρησης θα πρέπει να ήταν οι άδειες παραμονής των αλλοδαπών της περιοχής. Ευτυχώς, όμως, οι άγνωστοι δράστες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού το χρηματοκιβώτιο ήταν περίπου άδειο και το μόνο που περιείχε ήταν κάποιες φωτοτυπίες, χωρίς, όμως, αξία», σημείωσε. Προανάκριση για την ανακάλυψη των δραστών διενεργεί το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Πεταλιδίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, τα οποία παρουσίασε προχθές ο αστυνομικός διευθυντής Ι. Ηλιόπουλος σε εκδήλωση στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας για την πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας της ΕΛΑΣ έτους 2009, το 2008 παρατηρήθηκε «έκρηξη» εγκληματικότητας στο νομό με 17 ληστείες, 795 διαρρήξεις, 194 κλοπές Ι.Χ. και 140 συλλήψεις ατόμων για υποθέσεις ναρκωτικών. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να ενισχύεται μέρα με τη μέρα το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, καθώς η ήδη αυξημένη εγκληματικότητα αλλάζει συνεχώς μορφή, προς το χειρότερο, και στη Μεσσηνία.
Α.Π.

θαρρος © 2009 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας