23 Οκτ 2010

Δικαίωση των Οικολόγων Πράσινων γιά ΠΟΤΑ

<ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ>

 «Δικαίωση Οικολόγων Πράσινων η απόφαση

 του ΣτΕ για την ΠΟΤΑ»

Δικαίωση των Οικολόγων Πράσινων που αντιτάχθηκαν στην δημιουργία της ΠΟΤΑ βλέπει η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις απαλλοτριώσεις. Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Λ. Μπούκλης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Δ. Λυμπεροπούλου αναφέρονται τα εξής:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναγνωρίζει την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που στήριξαν τη δημιουργία της ΠΟΤΑ, έρχεται να δικαιώσει τις πάγιες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και της “Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά“, που επισήμαναν από την αρχή:
Τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα των ρυθμίσεων. Την καταστρατήγηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το νερό. Την αποικιοκρατικής νοοτροπίας υφαρπαγή δημόσιων πόρων, όπως το νερό και η γη, και την ομηρία της μεσσηνιακής υπαίθρου. Τη σοβαρότητα των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την επαπειλούμενη υποβάθμιση της βιοποικιλότητας.
Τι έχουν τώρα να πουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας, ο νομάρχης και πρόεδρος της ΕΝΑΕ και όσοι άλλοι πολιτικοί φορείς έβλεπαν με πλήρη ή επαμφοτερίζουσα συμπάθεια τη συγκεκριμένη επένδυση; Για ποιο λόγο τα έργα συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν, αφού ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό η απόφαση του ΣτΕ, που περιμέναμε να καθαρογραφτεί;
Η “Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά“ θεωρεί πρώτη προτεραιότητα να επενδύσουμε στην ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Θέλουμε όμως έναν τουρισμό ήπιο και βιώσιμο, με επενδύσεις ανθρώπινης κλίμακας, με σεβασμό στους υδάτινους πόρους και το περιβάλλον, και με πολλαπλή σύνδεση με τους υπόλοιπους τομείς της τοπικής οικονομίας. Μπορούν να προωθήσουν έναν τέτοιο τουρισμό, οι δυνάμεις που στηρίζουν φαραωνικά έργα με το πρόσχημα της ανάπτυξης;»
 
 ELEFTERIA NEWS