25 Μαρ 2012

ΗΜΕΡΑ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ«Η Πατρίς μου είν’ η Μάνη…» τραγούδησαν και πάλι σήμερα το πρωί οι Μανιάτες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις Κιτριές, στον ιστορικό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εκεί θα τελεστεί δοξολογία, στις δέκα το πρωί, για τους προγόνους τους αγωνιστές του ΄21, οι οποίοι στον ίδιο χώρο, την ίδια ημέρα πριν από 191 χρόνια, έκαναν την τελευταία τους στάση και εκκλησιάστηκαν πριν την είσοδό τους στην Καλαμάτα και την απελευθέρωση της πόλαπό τον τουρκικό ζυγό.
Όπως έχει ανακοινωθεί, στην εκδήλωση θα παραστεί ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, ενώ θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αντιπροσωπεία του ίδιου Δήμου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νεδουσαίων, τα Δημοτικά Σχολεία Κάμπου και Δυτικής Μάνης, τα Γυμνάσια Κάμπου και Καρδαμύλης, καθώς και το Λύκειο Καρδαμύλης.
Στην αναπαράσταση που θα γίνει θα λάβουν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Συλλόγου Νεδουσαίων και η Ευτυχία Δημητρακοπούλου