21 Μαΐ 2012

Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!


Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.
Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ)έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Δνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.
Η Δντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής:
«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»
Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
alfavita.gr
filologos10.wordpress.com
Αρχή φόρμας


Αλήτες ουτε βιομηχανια μεγαλη εχουμε, ουτε αγροτια θελουν. Αμα ειναι ετσι ας αποχωρησουμε απο τη ΕΕ δεν εξυπηρετει κανενα ελληνικο συμφερων. Ουτε βοηθησαν να αναπτυχθει η βιομηχανια μας. Κι οτι κανανε για τα πακετα τα κανανε για τα αρπαξουν μιζες γαλλικες κ γερμανικες εταιρειες με εργα βιτρινας (ολυμπιακα εργα και με υπερτιμολογησεις).
·         
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΚΕΤΟΣ ·  Top Commenter
Αγαπητές Βρυξέλλες, μπορώ να πηδήξω σήμερα?
·         
Gelo Lontano ·  Top Commenter
Έτσι ακριβώς φτάσαμε να μην έχουμε παραγωγή κι ο τόπος μας να εισάγει πράγματα για χάρη του ευρώ. Έτσι ώστε σήμερα να μας απειλούν ότι άμα φύγουμε απο το ευρώ θα πεινάσουμε. ΠΑΠΑΡΙΑ θα κάνουμε, θα πάρει μπροστά η γή μας που τόσα χρόνια μας έτρεφε και ζούσαμε ξεπληρώνοντας τα χρέη μας επειδή πολύ απλά είχαμε μεγάλη παραγωγή. Κάτσε να γίνει μαι συμφωνία με Ρωσία και Κίνα να αγοράζουν κατά αποκλειστικότητα τα ελληνικά προιόντα και θα φτάσουμε να δανείζουμε εμείς την Ευρώπη για να ζήσει.