10 Οκτ 2009

Προκήρυξη θέσεων και από το Υπ. Οικονομικών με πρωτόγνωρες διαδικασίες

Σαββατο, 10 Οκτωβριου 2009 18:27

Προκήρυξη θέσεων και από το Υπ. Οικονομικών με πρωτόγνωρες διαδικασίες










Μετά την προκήρυξη για τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, που δημοσιεύτηκε στο OpenGov.gr  (www.OpenGov.gr), χθες ήταν η σειρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Υπουργείου Οικονομικών να προκηρύξουν τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, υπαλλήλων δημοσίου τομέα, θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών και θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (βλ. εδώ)
Οι ενδιαφερόμενοι με οικονομικές ή νομικές σπουδές για τη στελέχωση των γραφείων του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών καλούνται να αποστείλουν βιογραφικά σημειώματα το αργότερο έως την Παρασκευή 16/10/2009.
Τα βιογραφικά σημειώματα θα αποσταλούν αποκλειστικά στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση: cvmin@mnec.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Οι θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν είναι σύμφωνα με τα όσα η Ελληνική νομοθεσία ορίζει (Προεδρικό Διάταγμα 63/2005) οι εξής:
Θέσεις μετακλητών υπαλλήλων
Θέσεις υπαλλήλων δημοσίου τομέα
Ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών
Θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους κατέχουν, εκτός από πτυχίο Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα και αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στις παρακάτω ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
Πολλά λοιπόν από τα λάθη του διαδικτυακού τόπου opengov.gr για την πλήρωση των θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης και γενικών γραμματέων των Περιφερειών αποφεύχθηκαν.
Βλέπουμε ότι τα βιογραφικά αποστέλλονται από τους υποψηφίους ως συνημμένα αρχεία σε κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση και δεν χρησιμοποιείται μια open source πλατφόρμα.
Αναφέρεται επίσης στην σελίδα οι θέσεις, το αντικείμενο εργασίας, προσόντα και σειρά προτεραιότητας και ουσιαστικά κριτήρια για τη διαδικασία αξιόλογησης .
Ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση της αξιοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πράγματα πρωτόγνωρα για την κομματικά στελεχωμένη με λειτουργούς Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια....
http://www.epikairo.gr/