1 Απρ 2010

Νatura

Να προωθηθεί το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος

Την προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για εφαρμογή ηπιότερων όρων και προϋποθέσεων δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές Natura, θα συνδράμουν Δήμοι της Μεσσηνίας με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Το πρόβλημα έγινε ορατό με τουριστική επένδυση στη Φοινίκη. Επειδή η περιοχή ανήκει στο Natura, η δόμηση από 20% μειώνεται στο 3% και απαιτείται κατ’ ελάχιστο έκταση 150 στρεμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα... http://www.tharrownews.gr/

Πρόταση για αρμονική… συμβίωση με ΠΟΤΑΔόθηκε χθες στη δημοσιότητα το προκαταρκτικό σχέδιο πρότασης για την προβολή της Καλαμάτας και τη φιλοξενία πελατών της μονάδας Costa Navarino στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Π. Νίκας, «πρόκειται για μια πρωτοποριακή μελέτη και για την ολοκλήρωσή της δούλεψαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Το αποτέλεσμα κρίνεται ως ικανοποιητικό, δεδομένης και της θετικής αντίδρασης από την πλευρά των υπευθύνων της εταιρείας. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και απόφαση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας».
Διαβάστε περισσότερα... http://www.tharrosnews.gr/