30 Μαΐ 2011


Πρωταθλήτρια» στην ιδιωτική διδασκαλία η Ελλάδα


Στα 950 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ετήσιες δαπάνες των γονιών στην Ελλάδα για τη συμπληρωματική - εκτός σχολείου - ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, τα 950 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 20% των δημοσίων δαπανών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τη χώρα να κατέχει τα πρωτεία σε δαπάνες για ιδιωτική διδασκαλία.
Η συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κοινοτικό Νότο, καθώς την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (450 εκ. ευρώ), η Ιταλία (420 εκατ. ευρώ) και η Κύπρος (111 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους «27» πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.
TVXS
_______________________________________________________________________
Φθάνει πιά !!!
Θα σταματήσουν κάποτε τα ιδιαίτερα -φροντιστήρια ? Το νέο νομοσχέδιο δεν νομίζω ότι οδηγεί σε  κάτι τέτοιο, μάλλον σπρώχνει τα παιδιά στα φροντιστήρια από την Α΄Λυκείου, δεν αποσυνδέεται το Λύκειο από τη διαδιακασία εισόδου στα  ΑΕΙ. Να μη χαθούν και τα ιδιαίτερα ...
Τόση πολλή προσπάθεια  γιά να μπεις και τόσα ελάχιστη μέσα γιά να βγείς .... παραλογισμός ....(Μ.Λ)
1