4 Μαΐ 2011

Costa Navarino: Ανάδειξη της μεσσηνιακής πολιτιστικής παράδοσης


Costa Navarino

Ανάδειξη της μεσσηνιακής πολιτιστικής παράδοσης
Μέρος της φιλοσοφίας της Costa Navarino αποτελεί η προώθηση της Μεσσηνίας και η διάδοση της πλούσιας ιστορίας και κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή, στους επισκέπτες της. Όσοι θα βρεθούν στην Costa Navarino αυτή τη νέα σεζόν, θα γνωρίσουν το πρόγραμμα «Αυθεντική Μεσσηνία», μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων που βασίζονται στα τοπικά έθιμα και στις παραδόσεις.
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μαθήματα μαγειρικής με τοπικές συνταγές, εκδρομές οινογνωσίας και συγκομιδής ελιάς, καθώς και εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Διαβάστε περισσότερα...

Πύλος

Κατέπλευσε κρουαζιερόπλοιο με 811 επιβάτες
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2011, από τα είκοσι και πλέον που θα επισκεφτούν φέτος το λιμάνι της Πύλου, κατέπλευσε χθες, με 811 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι επισκέφτηκαν το μουσείο της Χώρας, το Κάστρο Πύλου και Μεθώνης, καθώς και το ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα.
Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τούς καλωσόρισαν στην προβλήτα του λιμανιού και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή. 
Διαβάστε περισσότερα...

Facebook

Η ανατροπή στο ηλεκτρονικό φακέλωμα
Η ιστορία του facebook είναι πάνω - κάτω γνωστή. Ξεκίνησε το 2004 από ένα φοιτητή του Harvard, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γεννημένο μόλις το 1984, με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών του πανεπιστημίου, για να καταφέρει, τελικά, στις 12 Ιουλίου 2010, να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια χρήστες!
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το περιοδικό Time τον ανέδειξε ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος.
Διαβάστε περισσότερα...THARROS