28 Οκτ 2011

Μια βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας !!



Οι σημερινές λαϊκές αντιδράσεις που οδήγησαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν έκρυθμες καταστάσεις σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας καταδεικνύουν το βασικό πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Ανεξαρτήτως κυβερνήσεως και πρωθυπουργού, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες, ή έστω μια μεγάλη πλειοψηφία τους, έχουν διαγράψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Δεν το εμπιστεύονται. Τους θεωρούν κλέφτες, προδότες, ανίκανους.

Οποιος πιστέψει πως αν απλώς γίνουν εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση το πρόβλημα θα λυθεί, απλά είναι πολύ γελασμένος. Και όσοι πολιτικοί σχηματισμοί πυροδοτούν και τζογάρουν πάνω σε αυτή την κατάσταση -που ναι μεν έχει βάση αλλά υποκρύπτει και αρκετό λαϊκισμό, απλώς βάζουν μια βόμβα ΤΝΤ στα θεμέλια της Ελλάδας.

Προφανώς η οικονομία είναι το βασικό κλειδί για την ύπαρξη ενός κράτους. Ομως εάν δεν υπάρχει κράτος και έχουν επικρατήσει η αναρχία και τα λαϊκά δικαστήρια τότε δεν μπορεί να υπάρξει κανένα μέλλον.

Αρα, η βασική προτεραιότητα του πολιτικού μας κόσμου πρέπει να είναι η αυτοκάθαρσή του και η επανάκτηση της στοιχειώδους εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι ένα εγχείρημα εξίσου δύσκολο αν όχι δυσκολότερο από την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Ο ρόλος των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός. Η ισοπέδωση και ο εύκολος λαϊκισμός απλώς και μόνον για λίγα παραπάνω φύλλα, λίγες μονάδες της AGB ή λίγα ιντερνετικά κλικ μπορεί να φέρει πρόσκαιρα κέρδη και εντυπώσεις αλλά μακροπρόθεσμα θα τα παρασύρει στον Kαιάδα.

Είναι ένα εθνικό στοίχημα. Το μεγαλύτερο από όλα τα στοιχήματα..iefimerida.gr