22 Ιαν 2012

Συνάντηση γιά τα λιγνιτωρυχεία στη Φαλάνθη και στο Χωματερό

ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ-ΠΕΤΡAΚΟΥ
 Συνάντηση είχε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης με τον επικεφαλή της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» κ. Θανάση Πετράκο στο Δημαρχείο της Πύλου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η οργάνωση συντονισμένης αντίδρασης ώστε να αποτραπεί η δημιουργία λιγνιτωρυχείου σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς της Φαλάνθης και του Χωματερού.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης και ο Θ. Πετράκος συμφώνησαν στα εξής:
1) Η δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, διότι είναι αντίθετη με την τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η ευρύτερη περιοχή της Κορώνης είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη, τουριστικά, περιοχή και η δημιουργία ανοιχτών ορυχείων λιγνίτη πρόκειται να την υποβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με μη αναστρέψιμες συνέπειες. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός τόσο του Δήμου μας όσο και των όμορων Δήμων είναι σαφώς προσανατολισμένος αφενός προς την τουριστική ανάπτυξη, με σεβασμό στο υπάρχον φυσικό περιβάλλον και αφετέρου προς τον αγροτικό τομέα με την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
2) Θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός Παμμεσσηνιακού μετώπου απ’ όλους τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες για να αποτραπεί αυτή η καταστροφική και περίεργη επένδυση, η οποία θα καταστρέψει την περιοχή και δεν προσφέρει κανένα εθνικό οικονομικό όφελος, αλλά μόνο ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.
3) Είναι απαράδεκτη, οποιαδήποτε σκέψη δημιουργίας λιγνιτωρυχείου, όταν πέραν των άλλων, η Κορώνη είναι η πρέσβειρα της χώρας μας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο για τη Μεσογειακή διατροφή.
4) Θα καταβληθούν οι αναγκαίες δυνατές προσπάθειες για να αποτραπεί η καταστροφική αυτή προοπτική για την περιοχή.
Τέλος, ο  κ.  Πετράκος εξέφρασε τη διάθεσή του να συμμετάσχει στην επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος και πρωτοστατεί ο κ. Καφαντάρης. Ακόμα συμφωνήθηκε να διευρυνθεί η ανωτέρω επιτροπή με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μεσσήνης και του Προέδρου της Π.Ε.Δ. και Δημάρχου Καλαμάτας καθώς και τους βουλευτές του Νομού.
 Μιά άλλη άποψη ...

Θα πετάξει 250 εκατομμύρια ευρώ η Μεσσηνία; Κρίμα…
από το moriasnews.gr
Eίναι πολύ δύσκολο να πας κόντρα στον λαϊκισμό και στον φανατισμό που αυτός δημιουργεί σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.
Είναι επίσης δύσκολο σε μία χώρα που η υποκρισία κυριαρχεί να πεις πράγματα που δεν αρέσουν. Οι πάντες σκίζουν τα ρούχα τους για να γίνουν επενδύσεις αρκεί...αυτές να γίνουν «αλλού» και όχι στον τόπο τους.

 moriasnews.gr