28 Ιουν 2012

ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ ...Έκκληση-μανιφέστο Ιταλών ευρωβουλευτών για επαναδιαπραγμάτευση.
Το ιταλικό κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», οργανώνει σήμερα το απόγευμα στις έξι τοπική ώρα, στην κεντρική πλατεία του Πάνθεον, στη Ρώμη, εκδήλωση για την προβολή του μανιφέστου «Να σώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε την Ευρώπη».

Πρόκειται για έκκληση-μανιφέστο, με την οποία Ιταλοί ευρωβουλευτές, όπως οι Λουίτζι Μπερλιγκουέρ, Τζάννι Πιττέλλα, Φράνκο Μπασσανίνι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτίνα Άννυ Ποδηματά και γνωστά ονόματα από το χώρο του πολιτισμού και της επιστήμης, ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων εφαρμογής των μνημονίων.
«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες», αναφέρεται στο μανιφέστο, που εμπνεύστηκαν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής αστικού δικαίου Στέφανο Ροντοτά.
Η σημερινή εκδήλωση, σε ένα από τα γνωστότερα σημεία της «αιώνιας πόλης», στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Ιταλών πολιτών, προβάλλοντας «την ανάγκη μιας Ευρώπης που να είναι, επιτέλους, πλήρως ενωμένη, παραμονές μιας διάσκεψης που θα είναι βασικής σημασίας για όλους μας».
«Για να σώσουμε την Ευρώπη πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και να επαναδιαπραγματευθούμε την εφαρμογή των μνημονίων μεταξύ της τρόικας και της Αθήνας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης.
Η σημερινή πρωτοβουλία στηρίζεται και από την εφημερίδα «Λ’ Ουνιτά», από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Città Futura», από τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ενώ την έκκληση υπέρ της χώρας μας έχει υπογράψει και ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..


Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού.
Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση. Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!
SHMAIA