17 Σεπ 2008

Π.Ο.Τ.Α

ΠΟΤΑ ……
Με αφορμή τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες των Καλαμών «Ελευθερία» και«Θάρρος» του κ. Κανάκη δημοτικού συμβούλου Πύλου και του κ. Κωνσταντακόπουλου επενδυτή, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση και καθήκον, για το καλό όλων, να ασχοληθούμε σοβαρά με το όλον θέμα ΠΟΤΑ.
Η Βουλή των Ελλήνων εδώ και περίπου δύο (2) δεκαετίες βασανίζεται αυτοσχεδιάζοντας αφ΄’ ενός... και αφ’ ετέρου βασανίζει τον Δήμο Πύλου, με την περιβόητη ΠΟΤΑ, διότι ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει, καθόσον η εκάστοτε κυβέρνηση όχι μόνο αυτοσχεδιάζει αλλά σύρεται και επικυρώνει τα τετελεσμένα τού ή των επενδυτών. Οι δε δημότες, πλήρως ανενημέρωτοι από τους πάντες και διά τα πάντα, ευρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και σε παθητική αδιαφορία - αδράνεια. Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλου από την γέννηση της ΠΟΤΑ μέχρι σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος, επιεικώς, λόγω ανικανότητας... Οι μόνοι, ως φαίνεται, που γνωρίζουν τι θέλουν και τι επιδιώκουν είναι οι επενδυτές, οι οποίοι προχωρούν ανιχνεύοντας σε τετελεσμένα και δεν είναι ανόητοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους δημότες του Δήμου Πύλου, οι δε σειρήνες ηχούν στο ρυθμό τού ή των επενδυτών. Η ΠΟΤΑ εγέννησε και θα γεννοβολάει πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα στους δημότες και τους επενδυτές με αλυσιδωτές αντιδράσεις, αν εγκαίρως δεν εξευρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης. Με τα προβλήματα θα ασχοληθούμε αναλυτικά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο. Σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με: 1. Την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με το όλον θέμα ΠΟΤΑ, γι‘ αυτό καλούμε: α) Την Βουλή των Ελλήνων - τους αρμοδίους υπουργούς - την Περιφέρεια - την Νομαρχία Μεσσηνίας και τον Δήμο Πύλου να ενημερώσουν πλήρως τους ενδιαφερομένους, δίδοντάς τους όλους τους νόμους -υπουργικές αποφάσεις -προεδρικά διατάγματα - και όλα τα σχετικά με την ΠΟΤΑ. Επαγγέλεσθε την περιβόητη διαφάνεια. Την είδατε; Την απαντήσατε; Καιρός να την γνωρίσετε. β) Τους επενδυτές, οι οποίοι πρέπει να μας γνωστοποιήσουν τουλάχιστον τις μελέτες σκοπιμότητος. 2. Οι αρμόδιοι, από την Βουλή των Ελλήνων μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου, να πληροφορήσουν τους ενδιαφερομένους σχετικά με το ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Πύλου, για τις αντίστοιχες πολλαπλές παραχωρήσεις προς τους επενδυτές μέχρι σήμερα. 3. Να απαιτήσουμε σοβαρά από την Πολιτεία και από τους βουλευτές της Μεσσηνίας (αλήθεια αγαπητοί συνδημότες, μήπως τους είδατε - έχουν φωνή - υπάρχουν;) Οι δημόσιες επενδύσεις και τα έργα υποδομής να γίνονται και για τον Δήμο Πύλου. Να γίνει σοβαρή μελέτη για τους αρχαιολογικούς χώρους - το περιβάλλον -το οικοσύστημα κ.λπ.
Πιστεύω και θέλω να πιστεύω ότι το δημοσίευμα αυτό θα ευαισθητοποιήσει πολλούς από τους αρμοδίους και μη. Προσωπικά είμαι υπέρ των επενδύσεων, δημοσίων και ιδιωτικών, πάντα με κοινωνικό πρόσωπο καθόσον όλα γίνονται από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο.
Με σεβασμό

Κων/νος Ι. Κοκκινάκης
Δ.Δ. Κυνηγού Δήμου Πυλίας