31 Δεκ 2008

Κόρινθος - Τρίπολη


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Εξέταση από Εισαγγελέα

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Περικλής Δράκος μετά την αίτηση – αναφορά του πολιτευτή του Πα.Σο.Κ. Γιώργου Κανελλόπουλου σχετικά με την τοποθέτηση εμποδίων στο δρόμο Τρίπολης – Κορίνθου από την ανάδοχο κοινοπραξία, που μειώνουν το πλάτος της οδού, ακόμη και όταν δεν εκτελούνται εργασίες.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Δράκου, δόθηκε τηλεφωνική παραγγελία στο διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Άργους να ελέγξει άμεσα την αναγκαιότητα και επικινδυνότητα ή μη του περιορισμού της οδού και να ενημερώσει την Εισαγγελία, προβαίνοντας συγχρόνως στις ενδεδειγμένες συστάσεις στους νόμιμους εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας και στην επιβολή σε βάρος της των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου.
Ο κ. Κανελλόπουλος, μιλώντας στο «Θάρρος», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της εισαγγελικής Αρχής, αλλά και για την άμεση επέμβαση που έγινε, τουλάχιστον στα τμήματα του δρόμου που βρίσκονται στο Νομό Αργολίδας. Είπε, επίσης, ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση και από πλευράς του ΤΕΕ Πελοποννήσου, ενώ το θέμα συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, μετά από ερώτηση της συμβούλου Δήμητρας Ψαρούλη.
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποίηση, «επειδή οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν πιο ασφαλείς απ’ ό,τι όταν τα προστατευτικά δημιουργούσαν αυτό τον ‘τοίχο’ γύρω τους. Προσωπικά, θα συνεχίσω τις ενέργειές μου προς τις δικαστικές Αρχές, καθώς, όπως φαίνεται, η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν παραιτηθεί από το έργο τους».
Σημείωσε, επίσης, πως η εταιρεία δείχνει να προσαρμόζει την τακτική της και στα τμήματα του δρόμου στην Αρκαδία και στην Κορινθία, παρ’ ότι δε φαίνεται να έχει οχληθεί από τις εκεί εισαγγελικές Αρχές.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

© 2008 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας
Powered by: e-nt Solutions