13 Δεκ 2009




Ραγκούσης προς Αυτοδιοικητικούς – Για να δούμε το ταμείο



Με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης καλεί άμεσα τους δήμους και τις κοινότητες να τον ενημερώσουν για την εκτίμηση της δανειακής επιβάρυνσής τους, προκειμένου να καταγράψει τα οικονομικά δεδομένα των ΟΤΑ α' βαθμού.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ζητά:
- Το συνολικό ύψος δανεισμού τους από το Κράτος, τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού και τους κάθε είδους δημόσιους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
- Το ύψος ποσού ανά δάνειο, ο σκοπός αυτού, ο φορέας δανειοδότησης, το επιτόκιο δανεισμού, η ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης του δανείου και η διάρκεια εξόφλησης του, το ύψος της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης, το είδος των εσόδων από τα οποία εξυπηρετείται το δάνειο, αλλά και τα έσοδα που έχουν εκχωρηθεί για την ασφάλειά του (π.χ. τέλη, έσοδα από ΚΑΠ κ.λπ.).
- Ειδικά για τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, το ύψος ποσού των βραχυπρόθεσμων πιστώσεων ανοιχτών αλληλόχρεων λογαριασμών και των συμβάσεων δημιουργίας χρεωστικού υπολοίπου σε λογαριασμούς καταθέσεων, οι οποίες έχουν υπερβεί τα όρια που ορίζουν οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 176 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.