13 Μαΐ 2010

υποβιβασμός και συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων στην Μεσσηνία


Δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων πίνακας με τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται ανά την Ελλάδα.
Την απόφαση υπογράφουν οι Υφυπουργοί Οικονομικών κος Φίλιππος Σαχινίδης και Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Αναρτήθηκε από Φιλιατρά News στις 09:26 0 σχόλια
Η Α. Διαμαντοπούλου για τα παράνομα πτυχία

Στα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), με το υπόμνημά της σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι για το διεθνές απολυτήριο, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, με ανακοίνωσή της διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1) Σχετικά με την έκδοση παράνομων πτυχίων από ιδιωτικά TEE - που έλαβε χώρα επί της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας - έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία για την πλειονότητα αυτών και επιβλήθηκαν οι ποινές από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ιδιοκτήτες και Διευθυντές Ιδιωτικών ΤΕΕ.

2) Σχετικά με το ζήτημα της διαρροής θεμάτων, ..........
κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009, στην Καλαμάτα, η Υπουργός Παιδείας με έγγραφό της υπέβαλε ένσταση για την ποινή των 25.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη, υπογραμμίζοντας ότι είναι δυσαναλόγως επιεικής και ελήφθη ύστερα από κακή εκτίμηση των παραβάσεων που διέπραξε ο εν λόγω νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης.
3) Η υπόθεση του Ι.Β. που ανέκυψε πριν από ένα χρόνο απασχόλησε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, έχει μείζονα ηθική, εκπαιδευτική και πολιτική σημασία. Η εμπλοκή εκπαιδευτηρίων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε μία υπόθεση με αυτές τις διαστάσεις, εγείρει ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τη Δικαιοσύνη και το Υπουργείο, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη. Αυτό που κατ’ ουσίαν αναδεικνύεται μέσα από αυτή την «πατέντα» για την παραβίαση των διεθνών κανόνων και διαδικασιών, που ορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου (Ιnternational Baccalaureate Οrganisation) που εδρεύει στην Γενεύη, είναι το τεράστιο ηθικό κενό που εντοπίζεται πλέον στα θεμέλια της κοινωνικής οργάνωσης στον τόπο μας και αφορά στην αγοραπωλησία της «επιτυχίας».
Όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της έρευνας, που ζήτησε η Υπουργός Παιδείας, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διέταξε ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2009.
Το Πόρισμά της, που καταλόγισε ευθύνη σε ένα Εκπαιδευτήριο, σε ένα άτομο μη εκπαιδευτικό και σε ιδιώτες (γονείς και μαθητές), αρχειοθετήθηκε με την από 14.09.2009 απόφαση του Διευθυντή Δημόσιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής με το αναφερόμενο στην απόφαση αυτή αιτιολογικό ότι «δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για υπαλλήλους που υπόκεινται στην πειθαρχική εξουσία μας». Με την ίδια απόφαση το Πόρισμα διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών στις 8.10.2009 (είκοσι μέρες μετά την έκδοση της και αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009), όχι όμως στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων χθες (11/05/2010) για την ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά 21 υπευθύνων και σε συνδυασμό με τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας, η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε τα εξής:
1. Να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής ζημίας που υπέστη το εκπαιδευτικό έργο και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Ελλάδα.
2. Να διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση με βάση τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας και τις τυχόν ατέλειες και παραλείψεις οργάνων του Υπουργείου και εποπτευομένων από αυτό φορέων.»
Διαβάστε περισσότερα...
Filiara.blogspot.com