26 Μαρ 2008

Ο Μορέας απαντά


Ο "Μορέας" απαντά

Πού θα πληρώνουμε διόδια στη Μεσσηνία
Φόβισαν ορισμένους από πλευράς οικονομικής επιβάρυνσης οι τρεις σταθμοί διοδίων στη Μεσσηνία, που θα λειτουργούν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας όταν αυτός ολοκληρωθεί. Σύμφωνα, όμως, με την πληροφόρηση που έρχεται από τον παραχωρησιούχο όμιλο «Μορέας», δε θα πληρώνουμε ακόμη και την παραμικρή μετακίνησή μας, αφού η περιμετρική οδός της Καλαμάτας δε θα έχει διόδια, ενώ θα εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικής χρέωσης.
Διαβάστε περισσότερα...


Οι νέοι γύρισαν την πλάτη στην πολιτική…
Αναιμική έως ισχνή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εγγραφή των νέων, ηλικίας από 15 έως 28 ετών, στα Μητρώα Νέων των Δήμων της Μεσσηνίας. Κι αυτό, γιατί στις περισσότερες περιοχές του νομού ή επαληθεύεται η γήρανση του πληθυσμού και το μαράζωμα της υπαίθρου ή αποδεικνύεται η αδιαφορία τους για τη συμμετοχή στα κοινά, προκειμένου να προωθηθούν τα θέματά τους. Αν επιχειρηθεί η ομαδοποίηση της κατάστασης, προκύπτει ότι μόνο σε 10 Δήμους της Μεσσηνίας εκφράστηκε ενδιαφέρον με τις εγγραφές στο Μητρώο Νέων. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις: ή δεν υπήρξαν εγγραφές ή ο αριθμός των εγγεγραμμένων ήταν αρκετά μικρός ή δεν εκδηλώθηκε καν ενδιαφέρον.
Διαβάστε περισσότερα..
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΠΥΛΟ ....
Στον αντίποδα, έντονο ήταν το ενδιαφέρον των νέων της Κυπαρισσίας, καθώς εγγράφηκαν 187 άτομα στο Μητρώο. Στο Δήμο Μεσσήνης εγγράφηκαν 125 άτομα και στο Δήμο Πύλου 61.
Αποτελέσματα
Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στους Δήμους Κυπαρισσίας, Μεσσήνης και Πύλου.
Για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πύλου εκλέγονται :
Γ. Καστούμης του Ιωάννη, Αλεξ. Αλεξάκης του Παναγιώτη, Κυριακή Κωνσταντακοπούλου του Ηλία, Αναστ. Σαρδέλης του Θεόδωρου και Αθαν. Μπέλλας του Αγγέλου.