5 Απρ 2011

«Το Ελληνικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας Πύλου είναι ακόμα ζωντανό»


Π. Παπαθανασόπουλος

«Το Ελληνικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας Πύλου είναι ακόμα ζωντανό»
Ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας πρόσφερε ο Σύλλογος Γυναικών Μάνης στα μέλη και τους φίλους του. Η εκδρομή που διοργάνωσε προχθές Κυριακή, ήταν, παράλληλα, πλήρης εικόνων απαράμιλλης ομορφιάς, ερεθισμάτων και θετικής διάθεσης.
Με στάσεις στο σπήλαιο του Διρού, στη Μονή Δεκούλου, στο Λιμένι Ανατολικής Μάνης, αλλά και στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης, η διοργάνωση επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Μεγαλύτερη αυτών, η παρουσία του καθηγητή Αρχαιολογίας Γεωργίου Παπαθανασόπουλου, ο οποίος ανέλαβε ρόλο ξεναγού στα νεολιθικά ευρήματα του Σπηλαίου της Αλεπότρυπας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοκρατική Αριστερά

Τέσσερις Μεσσήνιοι στην Κεντρική Επιτροπή
Ολοκληρώθηκαν προχθές Κυριακή οι εργασίες του πρώτου (1ου)  συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος του κόμματος εκλέχτηκε πανηγυρικά ο Φώτης Κουβέλης.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά. 
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με συγκινεί και με δεσμεύει θετικά. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα...