14 Φεβ 2008

ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ



Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ νότια της Μεθώνης
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο υλικές ζημιές. Τα συνεργεία της ΝΕΤ βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και κατέγραψαν τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου.
Δείτε σχετικό Βίντεο
Ζημιές από το σεισμό σε δημόσια κτίρια στην Κορώνη
Δύο ώρες περίπου μετά τον σεισμό των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε ένας μετασεισμός εντάσεως 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ όπου ανάγκασε για ακόμη μία φορά τους πολίτες της Καλαμάτας να βγουν στους δρόμους. Στον δήμο Μεθώνης και στον δήμο Πύλου δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. Αντίθετα στον δήμο Κορώνης σημειώθηκαν ζημιές σε δημόσια κτήρια, ενώ βλάβη υπέστη
Δείτε σχετικό Βίντεο
Δηλώσεις σεισμολόγων
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και συστήνουν στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να παραμείνουν σε ανοιχτούς και ασφαλείς χώρους. Επίσης με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή στην Μεσσηνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ σήμερα (Πέμπτη) δεν θα λειτούργησουν και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.
Δείτε σχετικό Βίντεο
Μετασεισμική δόνηση 6,4 ρίχτερ
Στους δρόμους εξακολουθούν να βρίσκονται οι Καλαματιανοί φοβούμενοι και για άλλους μετασεισμούς. Οι πολίτες της πόλης πετάχτηκαν στους δρόμους για 2η φορά όταν λίγο μετά τις 2 σημειώθηκε ένας μετασεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ.
Δείτε σχετικό Βίντεο ΝΕΤ-ΤV
ΣΤΗ ΠΥΛΟ
Οι ανιχνευτές της ομάδας ΒΑΝ που είναι τοποθετημένοι στη Πύλο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα Βαρώτσου,είχαν καταγράψει από χτες ηλεκτρικά σήματα.
Ο σεισμός όπως μου είπε πριν λίγο ο ξάδελφός μου Βασίλης Στρατόπουλος <ταρακούνησε>
τη Πύλο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.