9 Σεπ 2009

Καλοχαιρέτας


Και το όνομα αυτών «Καλοχαιρέτας»…
Κατ’ αρχήν, να καταθέσω μια γνώμη γύρω από την Πολιτική και τους πολιτικούς (ή πολικάντηδες, πολιτικατζήδες, που συνηθίσει να αναφέρει ο γιατρός). Δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε την Πολιτική διότι –διάβολε- κάποιοι πρέπει να υπάρχουν για να κουμαντάρουν τα ζωτικά μας θέματα στην Εσπερία. Σκέφτεστε να έχει κλειστεί ραντεβού με τον Πούτιν, την Μέρκελ, την Χίλαρι ή τον… Αλμούνια, και να μην υπάρχει διαθέσιμος Ελληνας να μας εκπροσωπήσει; Παράλληλα, τα δημόσια έργα οφείλουμε να τα προχωρήσουμε, οπότε κάποιος πρέπει να διευθετήσει το έξοδο (και να αποκρούσει τους ‘μόνιμα πεινασμένους’ εργολάβους. Παρεμπιπτόντως, το ότι μετά από τόση φωτιά στην Αττική, ακόμη δεν κατάφεραν να στήσουν τον ΧΥΤΑ στο Καπανδρίτι (ή στο…Αλεποχώρι), είναι μια άλλη πολύ πονεμένη ιστορία.Δεν γίνεται λοιπόν να μη ψηφίσουμε για εκπροσώπους αυτούς που θεωρούνται ‘υπηρέτες του λαού’ (μεγάλε Βγενόπουλε!). Το αν εκείνοι δεν νοιώθουν έτσι, είναι επίσης μια διαφορετική, κι αυτή πονεμένη, ιστορία. Να πάμε να τους σταυρώσουμε απολαμβάνοντας το ύψιστο δικαίωμα στη Δημοκρατία (τρομάρα μας). Αν, πριν σύρουμε το παραβάν, έχουμε αποφύγει τους δεκάρικους, τις συγκεντρώσεις και το χαρτομάνι, τόσο το καλύτερο για το στομάχι μας…Αλλά, και να θέλεις να αποφύγεις τον προεκλογικό πυρετό, δεν σε αφήνουν. Ηδη, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λάθη του, πλήθος κόσμου της Πολιτικής με βομβάρδισε με μηνύματα sms για συγκεντρώσεις πολιτικής ομιλίας. Δεν θα πάω!
Η μάλλον, κάποια στιγμή θα γούσταρα να ακούσω τον ‘κρυμμένο’ ως τώρα Αντώνη Σαμαρά, εννοείται στην Καλαμάτα.
Αυτό το παιδί, δημιούργημα του μακαρίτη του Αβέρωφ και επισκέπτης –παλαιά- της περίφημης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, αποτελεί ιδιαίτερο παράδειγμα στη σύγχρονη πολιτική αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου. Για χρόνια, τέθηκε στο περιθώριο, όμως ως πιστός φίλος του πρωθυπουργού, τήρησε την ‘γραμμή’ με μεγάλη ευλάβεια.

«Μείνε στην Καλαμάτα σου και μη μιλάς», του παράγγελνε, και ο Αντωνάκης φερμουάρ.Σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα κέρδισε χαρτοφυλάκιο υπουργού, στεκόταν στη γωνία και περίμενε υπομονετικά. Και όταν ευεργετήθηκε –όπως έγραψαν οι σχολιαστές της κυβερνητικής πορείας – παίρνοντας…τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, νάτα τα χαμόγελα, οι φωτογραφίες, οι ‘σιωπηλές ματιές’ που έκρυβαν πονηρή σημασία.Ο Σαμαράς, είναι λίγο μυστικοπαθής πολιτικός. Και ικανότητες έχει, και ωραίο χαμόγελο, και μικρότερος σε ηλικία είναι από την Ντόρα και τον μαλαγάνα Αβραμόπουλο. Μέχρι στίχους για λαϊκό τραγούδι έγραψε, το έμαθε ο πανούργος Θάνος Μικρούτσικος και του έκανε πλάκα. Ποτέ δεν θα αντιδράσει μετωπικά, ακόμη και αν δημοσιευτεί ότι για τις ανάγκες του γραφείου του ζήτησε –και πήρε;- κάπου 140 κάρτες δακτυλίου.Θα προτιμήσει την σιωπή, λειτουργώντας με το κλασικό ‘άστο και θα δούμε’. Την τελευταία εβδομάδα, ακούστηκε πως βρισκόταν εκτός γραφείου, επειδή τον ταλαιπωρούσε ένα ‘βαρύ διάστρεμμα’ και η ιδιαιτέρα του ακύρωνε ραντεβού.Όταν όμως μύρισαν εκλογές, το διάστρεμμα… πέρασε. Ο Σαμαράς, παρουσία φωτορεπόρτερ, φρόντισε να κάνει την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση πλάϊ στον… δίμετρο Σοφοκλή Πιλάβιο, ένα παιδί που, από το πουθενά, Γκαγκάτσης, Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης τον προίκισαν με την προεδρία της ΕΠΟ. Ως υπουργός Πολιτισμού, ο Αντώνης Σαμαράς της Πύλου και της Θεσσαλονίκης, συμφώνησε να εγκατασταθεί η Ομοσπονδία στην περιοχή του Γουδή! Άντε τώρα να διαφωνήσεις μαζί του θεωρώντας αυτή την κίνηση ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής!Ένας καλός τρόπος να διατηρήσετε την ηρεμία σας έως την ημέρα των εκλογών, είναι να κλείσεις το κινητό τηλέφωνο, και σε επίμονες επιστολές να βάζεις την αλληλογραφία στο συρτάρι χωρίς ενημέρωση. Το να αγνοείς τους πολιτικούς, είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που δεν μπορούν να αντέξουν. Το να τους συναντάς και να τους σφίγγεις το χέρι, ισοδυναμεί με πέλαγος ευτυχίας για το σινάφι τους.Αρκεί να θυμάσαι ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ έχουν το ίδιο επώνυμο: Βουλευτής Καλοχαιρέτας! Οπότε, αν υποκύψεις στη γοητεία τους, οφείλεις να τρέξεις να πλυθείς. Δεν χάνεις τίποτα! Άσε που περιορίζεις στο ελάχιστο την πιθανότητα να προσβληθείς από τη νέα γρίπη (και όχι μόνο την προεκλογική)!
ΖΟΥΓΚΛΑ Γιώργος Αρκουλής