30 Νοε 2009

Ποιοί έχασαν, ποιοί κέρδισαν


Zougla - Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, 18:37



Κέρδισε η αυτονομία της Κοινής Γνώμης και έχασε στρατηγικά ο μηχανισμός επιβολής του εκλεκτού υποψηφίου. Έχασε η οικογενειοκρατία, η εικονική πραγματικότητα αλλά και η προκατασκευασμένη δημοσκοπική συνταγή.
Τελικά, έχασε ο γυάλινος κόσμος του «έτοιμου πολιτικού προϊόντος» αρκεί να αναλογιστεί κανείς το ρεκόρ αποτυχίας ενός έγκυρου -κατά τεκμήριο- τηλεοπτικού σταθμού, όπως το «MEGA» που στήριξε τρεις φορές υποψήφιο – νικητή και απώλεσε την μάχη. Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη και το τρις εξαμαρτείν ουκ... σταθμού σοφού θα σημειώνουν εφεξής οι μελετητές τηλεοπτικής συμπεριφοράς.
Επίσης, έχασαν τα πρωτοσέλιδα των «σοβαρών» εφημερίδων, που προέτρεπαν τους αντιπάλους των δικών τους επιλεγμένων υποψηφίων να παραιτηθούν και, τελικά, έχασαν οι δημοσκοπικές προσεγγίσεις εταιρειών που περιέβαλλαν με την «εγκυρότητα» των μετρήσεων τις δικές τους επιλογές για να δουν τα ποσοστά τους να απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές προθέσεις της κοινωνίας.
Κέρδισε, ωστόσο, το νέο εργαλείο, η Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία, η οποία απέδειξε πλέον πως είναι σε θέση να προσεγγίσει με αξιοπιστία τις τάσεις της κοινωνίας......
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82718&cid=6