22 Νοε 2009

Το τρίπτυχο της νίκης για τον Α. Σαμαρά




Ενότητα-Οργάνωση-Ιδεολογία
είναι το τρίπτυχο που θα οδηγήσει σε μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, η οποία θα επικρατήσει του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε από τη Λάρισα, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής προς όλους για την ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής, τονίζοντας ότι όσο περισσότεροι προσέλθουν στις κάλπες τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα προσδώσουν στη νέα ηγεσία του κόμματος.
Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του τόνισε: «Είμαστε ομοϊδεάτες, δεν είμαστε αντίπαλοι», προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη «την επόμενη μέρα να είναι όλοι μία ενωμένη γροθιά».
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού παραδέχθηκε ότι υπήρξε αποξένωση της ΝΔ από τη βάση, η οποία κράτησε καιρό και δημιούργησε μια απαξία.
«Είναι ανάγκη να τους πούμε συγνώμη. Σ’ εσένα, το νεοδημοκράτη μιλάω, που έμεινες σπίτι σου. Όταν δεις την κίνηση αγάπης που σου κάνω να πεις “ναι”, γυρίζω πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε, επίσης, μήνυμα προς τους «νεοφιλελεύθερους», τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος ζητάει και θα επιδιώξει είναι η διάχυση του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω: «Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν», είπε.

Ωστόσο, δέχθηκε ότι υπάρχει ένας «ιδεολογικός αφοπλισμός» στη ΝΔ. «Αισθάνομαι τελευταία διαχειριστής και όχι πολιτικός», είπε και συμπλήρωσε ότι η ιδεολογία γίνεται όπλο για τις δύσκολες στιγμές.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Στόχος μου είναι να φτιάξουμε μία δυνατή Κεντροδεξιά, να διευρύνουμε την επιρροή μας, να μην κρύβουμε τις ιδέες μας. Δεν μπορεί ο αριστερός να λέει “είμαι αριστερός” κι εμείς να κρυβόμαστε. Κάνουμε ένα ταξίδι άμιλλας, ελπίδας, μία πορεία προς το λαό. Θέλουμε να κάνουμε τη ΝΔ ελπίδα της Ελλάδας, για να φτιάξουμε την Ελλάδα της ελπίδας».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος έκανε την ίδια δήλωση που έκανε προ ημερών και για την Ντόρα Μπακογιάννη:

«Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο στόχο που έβαλες. Στις 29 Νοεμβρίου, εύχομαι να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή πάνω από όλα αντιπολίτευση στη Βουλή». Ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής, όταν ρωτήθηκε ποιον τελικά θα υποστηρίξει, απάντησε: «Δεν αγωνιά ο Αντώνης Σαμαράς για την απόφασή μου, γιατί αγωνιάτε εσείς;».
ZOUGLA.GR