16 Αυγ 2010

Πράσινος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψήφιους της Μεσσηνίας

Σφαγή για Πύλου Νέστορος και Μεσσήνη – θέλουν τον ….Κανάκη στο παιχνίδι και ας χάσουν τον δήμο!!


Ενδοοικογενειακός καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στην Αθήνα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των βουλευτών Μεσσηνίας του κόμματος (Δ. Κουσελάς, Ν. Γιαννακοπούλου, Οδ. Βουδούρης), του γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας Χρ. Χριστόπουλου και του υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θαν. Κανελλόπουλου, με θέμα το κλείσιμο των ψηφοδελτίων στο Νομό, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι μόνοι βέβαιοι υποψήφιοι που προκρίθηκαν με πλήρη συμφωνία των παριστάμενων μελών
είναι ο σημερινός δήμαρχος Αβίας Π. Μπασάκος για το Δήμο Δυτικής Μάνης και ο λογιστής Κ. Δημητρακόπουλος για το Δήμο Οιχαλίας.
Ήρεμο ήταν το κλίμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Δήμο Τριφυλίας, όπου αποφασίστηκε να υπάρξει ένας ακόμη γύρος συνάντησης μεταξύ των Δ. Σωτηρόπουλου και Θ. Πετρόπουλου, μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.


Από και πέρα, όταν η συζήτηση έφτασε στους υποψήφιους για τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης τα πνεύματα οξύνθηκαν, με πρωταγωνιστές του τρεις βουλευτές του Νομού.


Για το Δήμο της Πύλου αποφασίστηκε, τελικά, να στηθούν είτε κάλπη είτε να γίνει δημοσκόπηση, προκειμένου ένας εκ των Ηλ. Κανάκη και Αν. Τσορώνη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Η διαδικασία που θα προκριθεί θα είναι μετά από απόφαση των δύο υποψηφίων. Αυτό θα ξεκαθαριστεί σήμερα.


Τα πράγματα αγρίεψαν όταν έφτασε η σειρά του Δήμου Μεσσήνης. Με τη λογική ότι για να κερδηθεί ο συγκεκριμένος θα πρέπει να υπάρξει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, η μία πρόταση έλεγε να γίνει ακόμα μία προσπάθεια συμβιβασμού μεταξύ των υποψηφίων και σε εύλογο χρονικό διάστημα να επικρατήσει ο καλύτερος μέσω προκριματικών εκλογών, μεταξύ των μελών. Η αντίθετη άποψη υποστήριζε ότι ο Θ. Αβιζιώτης είναι η ιδανικότερη λύση, μετά το «τορπίλισμα» των διαδικασιών από τον Ν. Τζώρτζη.


Τελικά, μετά από δίωρη σχεδόν ανταλλαγή απόψεων, όχι σε πολιτισμένο επίπεδο, αποφασίστηκε στις 23 Αυγούστου που θα συνέλθει και πάλι η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα να προταθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει τίθεται αυτομάτως εκτός της διαδικασίας αξιολόγησης.


Για το Δήμο Καλαμάτας δεν υπήρξε καμία συζήτηση, αλλά, σύμφωνα με εκτίμηση των μελών της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.
http://newsmessinia.blogspot.com/