21 Αυγ 2010

ΒLOGS ... Συμπατριωτών μας

ΠΥΛΟΣ : Ο Θεός είχε κέφια

Η όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας, η Πύλος, ένα από τα γραφικότερα και ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται στο ΝΔ άκρο της Πελοποννήσου και απέχει από την Αθήνα 290 περίπου χιλιόμετρα. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός λόγω του ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και της ιστορικότητας της.


Από την Αθήνα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί κυρίως με το αυτοκίνητό του μέσω Τριπόλεως-Μεσσήνης. Διάρκεια διαδρομής κάτι λιγότερο από 4 ώρες και με προοπτική σε ένα χρόνο να με τους νέους δρόμους που γίνονται να φτάνειει σε 3  1/2 ώρες.

Με το λεωφορείο κατευθείαν. Υπάρχουν δυο δρομολόγια ημερησίως και η διάρκεια της διαδρομής είναι 4 1/2 ώρες.

Με το λεωφορείο μέσω Καλαμάτας. Διάρκεια διαδρομής μέχρι Καλαμάτα 3 1/2 ώρες. Υπάρχουν δέκα δρομολόγια ημερησίως. Από Καλαμάτα προς Πυλό η διάρκεια της διαδρομής είναι μια ώρα και υπάρχουν 6 δρομολόγια ημερησίως.

Αν ο Θεός έδωσε στην Ελλάδα πολλές ομορφιές, την ώρα που έφτιαχνε την Πύλο είχε μεγάλα κέφια.
Όλη η περιοχή της ευρύτερης Πυλίας είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, είναι ένα αριστούργημα !

Σε όλα αυτά τι να προσθέσουμε την ιστορία της ? που αν δεν είχε γίνει η νικηφόρα Ναυμαχία του Ναβαρίνου ίσως σήμερα να μην είμαστε ελεύθεροι.

Να μιλήσουμε για τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ? που είναι από τις πιό σπάνιες λιμνοθάλασσες στο κόσμο.

Να πούμε για το Πολυλίμνιο, άλλη σπάνια φυσική ομορφιά !

Εμείς σταματάμε εδώ να περιγράφουμε την Πύλο, γιατί στο τέλος θα μας πουν ότι ........της κάνουμε ερωτική εξομολόγηση. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε σας να την επισκευθείτε και να την δείτε και να την θαυμάσετε όλα από κοντά. Στο τέλος θα την ερωτευθείτε εσείς.

Το πολυτερέστερο και μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, το Costa Navarino που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο, είναι πλέον η κινητήριος μηχανή για την αναπτυξη της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής.