3 Αυγ 2010

Κάλπη στην Τριφυλία μπάχαλο στην Πύλο
Image
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… των προβλημάτων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία με την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, φαίνεται να είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των στελεχών, οπαδών και φίλων του κόμματος με την ανακοίνωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αντιπεριφερειάρχη.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές των στελεχών της Ν.Δ. που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία της Μεσσηνίας η αδυναμία να υπάρξουν ενωτικά ψηφοδέλτια στους έξι νέους καλλικρατικούς Δήμους. Όπως εκτιμούν αρκετοί, δύσβατος εμφανίζεται ο δρόμος προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού σχεδόν σε όλους τους Δήμους υπάρχουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια που θα ζητήσουν την ψήφο των γαλάζιων οπαδών.
Αρχής γενομένης από το Δήμο Καλαμάτας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια τρομερή έκπληξη, ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας θα έχει ως αντίπαλό του τον Ν. Φωτέα, εκ των τοπικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του νυν προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Παράλληλα, άγνωστο είναι ακόμα το τι θα πράξει ο Ντίνος Τσερώνης.
Ο Δήμος με τα λιγότερα προβλήματα - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - φαίνεται να είναι αυτός της Μεσσήνης, αφού τα όργανα του κόμματος καταλήγουν στη στήριξη του σημερινού δημάρχου Κ. Σπυρόπουλου, για τον οποίο δεν έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Βέβαια και εδώ υπάρχουν περισσότεροι από ένας ενδιαφερόμενοι, αλλά πληροφορίες λένε ότι οι επιλογές έχουν ήδη γίνει.
Εκεί που γίνεται της… κακομοίρας είναι στο νέο Δήμο Πύλου – Νέστορος, όπου τρεις υποψήφιοι (Γ. Χρονόπουλος, Δημ. Καφαντάρης και Θεοδ. Σαλαντής)  φαίνεται να διεκδικούν ψήφους από την ίδια πηγή. Ενδεικτικές είναι, δε, οι δηλώσεις στο «Θ» τις προηγούμενες ημέρες του σημερινού δημάρχου Πύλου Γ. Χρονόπουλου, ως απάντηση στις πληροφορίες που ήθελαν το δήμαρχο Κορώνης να κερδίζει την επίσημη στήριξη του κόμματος,
ότι «είναι θεμιτό να θέλει ο καθένας να είναι υποψήφιος. Το θεωρώ πολύ βασικό να μην προσπαθεί να χρησιμοποιεί δεκανίκια που δεν είναι δικά του».
Στο νέο Δήμο Τριφυλίας φαίνεται να έχει επιλεγεί η λύση της κάλπης, για να δώσει απάντηση στην πληθώρα των υποψήφιων δημάρχων. Άγνωστο είναι, όμως, μόλις υπάρξει ετυμηγορία από την πλευρά της, ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι… χαμένοι της ιστορίας.
Τα προβλήματα δε λείπουν και στο Δήμο Οιχαλίας, όπου η σημερινή δήμαρχος Ελ. Αλειφέρη και ο επιχειρηματίας Φιλ. Μπάμης θα διεκδικήσουν την ψήφο κατά κύριο λόγο των νεοδημοκρατών της περιοχής.
Τέλος, για το Δήμο Δυτικής Μάνης, με τις υποψηφιότητες των Ι. Μαραμπέα και Δ. Γιαννημάρα εν όψει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει στη μη απόδοση στήριξης σε κανέναν, αφήνοντας έτσι την τοπική κοινωνία να αποφασίσει μόνη της για τον ικανότερο.

 ΘΑΡΡΟΣ