6 Απρ 2012

Eπίσκεψη Σουηδών δημοσιογράφων στην Πύλο !!


Σουηδοί δημοσιογράφοι στην Πύλο !!

Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2012, ομάδα Σουηδών μεταξύ των οποίων και Σουηδοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Πύλο και θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημητρίου Π. Καφαντάρη σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προς τιμήν τους με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912 για να γνωρίσουν από κοντά την οικία «Τσικλητήρα», το χώρο που έζησε και μεγάλωσε ο Πύλιος Χρυσός Ολυμπιονίκης, Κωστής Τσικλητήρας.
Η Στοκχόλμη ως πόλη που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα του 1912 αλλά και γενικότερα οι Σουηδοί έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στον Κωστή Τσικλητήρα και σε πρόσφατο δημοσίευμα της δημοφιλούς σουηδικής εφημερίδας ‘DAGENS NYHETER’ σχετικά με τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον χρυσό ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα: «ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΛΜΑ 3,37 ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ. 
Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το ενδιαφέρον από αυτά τα αγωνίσματα που έχουν ξεχαστεί τώρα, τα άλματα άνευ φοράς. Στο δάπεδο της έκθεσης του μουσείου που θα διαρκέσει έως το τέλος του χρόνου, έχει μαρκαρισθεί το 3,37 μέτρα που τόσο ήταν το άλμα μήκους άνευ φοράς του Έλληνα Κωνσταντίνου Τσικλητήρα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο».
Για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκαν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με τη Διαδημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Ν. Μεσσηνίας και τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και τους δημοσιογράφους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις που αφορούν το έτος «Τσικλητήρα».