20/04/2012
ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ "ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ" ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ!
Ο Economist με νέο άρθρο του, στο πλαίσιο κύματος απαράδεκτων δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού τύπου ασκεί νέα ωμή και άκρωςαποκαλυπτική των εκβιασμών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου επέμβαση στην προεκλογική μάχη της χώρας μας.
Άσκοπες και άκαιρες χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία 30 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Economist υποστηρίζει ότι είναι άσκοπη η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ κρίνει ωςανεδαφικές τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του, λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη. Σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τη μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει.
Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και «βλέπει» προειδοποιήσεις για τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Επιπλέον, το Economist, υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν, ενώ η ΝΔ αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτείαναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.
Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το περιοδικό, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος, παρόλο που ο ίδιος, όπως προσθέτει ο Economist, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.
iskra.gr
Thanasis Zorbas · National and Kapodistrian University of Athens
προς kostantinos Kalpakidis : στο προαιωνιο ερώτημα τι είναι χειρότερο, η ανοησια ή η εθνοπροδοσια, με αυτα που λετε απαντατε: πως δεν εχει καμμια σημασια!!και επιχειρηματολογώ εαν εσεις ειστε βολεμενος, ή σας αρεσει να εκχωρειται, στοιχεια της εθνικής μας κυριαρχίας(εστω αυτης που εχουμε κατ ελαχιστον) στους ξενους, δικαιωμα σας, να ζητησεται ομως να απωλεσεται την ελληνικη υπηκοότητα και να αποκτησετε μια αλλη που σας εκφραζει περισσοτερο.ελεος πλεον με την μαυρη χουντα που βιωνουμε, και που αλλα υποσχονται προεκλογικα, αλλα εφαρμόζουν και καποιοι θα μας πουν κιολας πως οι εκλογες ειναι περιττες!! η τηρηση του (καταπατηθεντος) συνταγματος επαφιεται στο πατριωτισμό των ελλήνων.Και ετσι αργα ή γρηγορα θα γινει, όσο και να μην το θελετε καποιοι.
Konstantinos Kalpakidis · Κορυφαίος σχολιαστής · Winthrop University
Εχει δίκιο ο Εκόνομιστ, δεν χρειάζονταν εκλογές, ούτε και θα παίρνουμε 2,000 Ευρώ μισθούς αν βγεί ο Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν τις ήθελε τις εκλογές, ούτε και ο λαός (οι μισοί δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν καν) και ήταν μεγάλη βλακεία του Σαμαρά. Φυσικά και δεν θα βγεί κανείς τους.
Δυστυχώς με τέτοιους ανίκανους /ανίδεους πολιτικούς αναρωτιέμαι αν πρέπει να διορίζει τους ηγέτες μας η Γερμανία, μιάζει να έχει πιο πολύ νιονιό και σοφία από μας.