1 Μαΐ 2009

VIDEO γιά το Χαμαιλέοντα της Πύλου




Καταπληκτικό Video αφιερωμένο στη ζωή του χαμαιλέοντα της Πύλου από τον Δανό σκηνοθέτη Ανταμ Σμέντ.
http://video.google.com/videoplay?docid=6679985178682065574

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ET1
Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρα 24:00 στο Doc on Air στην ΕΤ1.


Μια ειδυλλιακή λιμνοθάλασσα στην Πελοπόννησο, ο ιδανικός βιότοπος για τους τελευταίους αφρικάνικους χαμαιλέοντες στην Ευρώπη.
Για 3 χρόνια ο Δανός σκηνοθέτης Άνταμ Σμεντ και το συνεργείο του ακολούθησαν και κατέγραψαν με μοναδικό τρόπο τη γεμάτη αντιξοότητες και εχθρούς , προσπάθεια επιβίωσης των μικροσκοπικών αυτών πλασμάτων. Φίδια, αρπακτικά πουλιά, σκυλιά, αμμοθύελλες και η ανθρώπινη εισβολή στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000 απειλούν με αφανισμό τους χαμαιλέοντες που βρίσκονται στη δίνη μιας οικολογικής μάχης μεταξύ εισβολέων-τουριστών και φρουρών-εθελοντών.
Είναι η πρώτη φορά που κινηματογραφείται με ειδικές μικροκάμερες η ζωή, η συμπεριφορά, το ζευγάρωμα, η επώαση και γέννηση αλλά και ο βίαιος θάνατος του αφρικάνικου χαμαιλέοντα στην τελευταία και μοναδική αποικία του είδους αυτού στην Ευρώπη.
Μην χάσετε το συναρπαστικό αυτό ντοκιμαντέρ που ελπίζει να αφυπνίσει το κοινό μπροστα σε μια επερχόμενη καταστροφή.
Χαμαιλέοντες- οι τελευταίοι 300 του Άνταμ Σμεντ, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ από το Montana Cine International 2008 και από το Wildlife Vaasa Festival 2008 αυτή τη Δευτέρα στο Doc On Air.
Σκηνοθεσία: Άνταμ Σμεντ (Adam Schmedes) Εταιρία Παραγωγής: LOKE FILM (ΔΑΝΙΑ) Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, TV2 (ΔΑΝΙΑ), ZDF, ARTE Διάρκεια: 52’