6 Ιαν 2008

Ανεβαίνουν τουριστικά Κυπαρισσία και Μεθώνη



Ανεβαίνουν τουριστικά Κυπαρισσία και Μεθώνη
Στις κερδισμένες πόλεις την εορταστική περίοδο συγκαταλέγονται η Κυπαρισσία και η Μεθώνη, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων.Όπως σημειώνεται στον απολογισμό τους, οι δημοφιλείς προορισμοί του εσωτερικού παρέμειναν και φέτος ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων που επέλεξαν διακοπές «εντός των συνόρων», δίπλα όμως σε αυτούς αναπτύσσονται νέες ταξιδιωτικές επιλογές-δορυφόροι.«Για τη διασπορά της ταξιδιωτικής κίνησης και σε όμορες περιοχές με τους δημοφιλείς προορισμούς, πρωταρχική αιτία είναι η έλλειψη δωματίων που παρατηρείται τη συγκεκριμένη περίοδο στις λεγόμενες πρώτες επιλογές, καθώς και οι σχετικά υψηλές τιμές.

Η κατάσταση αυτή αναβαθμίζει στα μάτια των Ελλήνων σταδιακά, αλλά με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, γειτονικές περιοχές ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος» τονίζει ο κ. Ι. Ευαγγέλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, σε ρεπορτάζ της εφημερίδα «Το Βήμα».

Στη Νότια Ελλάδα και ειδικότερα την Πελοπόννησο, «πολύ καλή εικόνα αρχίζει να αποκτά τους χειμερινούς μήνες και η Μεσσηνία, κυρίως στην Κυπαρισσία και στη Μεθώνη, πόλεις με ενετικά κάστρα και αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής» σημειώνει ο κ. Ευαγγέλου.
© 2008 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της ΜεσσηνίαςPowered by: e-nt Solutions