8 Ιαν 2008

Εκεί-Εκεί στη Β΄ Εθνική

Έρκος Οδόντων
Εξαιρετικά «ευοίωνο» διαγράφεται το 2008 για τη Μεσσηνία.
Με το καλημέρα ο Σουφλιάς έριξε την Καλαμάτα στη Β΄ Εθνική κατηγορία ανάπτυξης, καθώς την κατέταξε, όσον αφορά στο Γενικό Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού, στους δευτερεύοντες και όχι στους λοιπούς εθνικούς πόλους ανάπτυξης, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί. Βλέπετε, η Καλαμάτα υστερεί σε προσόντα της Τρίπολης.

Σε σχέση με την πρωτεύουσα της Αρκαδίας δε διαθέτει λιμάνι, στερείται αεροδρομίου και αεροπορικών συνδέσεων, σε λίγο και οδικών, παρά την κατασκευή του δρόμου Κορίνθου – Καλαμάτας και του νοτίου τμήματος της Ιόνιας. Ακόμη, στερείται φυσικών ομορφιών, αρχαιολογικών χώρων και γενικώς πρόκειται για έναν τόπο που σε σχέση με την Αρκαδία βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Βέβαια, υπερτερεί της Τρίπολης ποδοσφαιρικά, καθ’ ότι μπορεί ο Αστέρας να διεκδικεί την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά η Καλαμάτα διαθέτει τη «Μαύρη Θύελλα», με όνομα βαρύ σε ιστορία, αλλά και τον πολλά υποσχόμενο Μεσσηνιακό στη Γ΄ Εθνική.
Επειδή, όμως, πλατειάσαμε, πλην του μποναμά του Σουφλιά για το 2008, ήλθε και εκείνος της ΑΝΕΝ, που εκτελεί το δρομολόγιο από και προς Κύθηρα- Κρήτη. «Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα δούμε, το χάσαμε το πλοίο της γραμμής».

Επειδή, αφ’ ενός, πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής δεν υπάρχει και, αφ’ ετέρου, η Καλαμάτα με την πορεία που διαγράφει είναι άχρους, άοσμη και άγευστη, μ’ άλλα λόγια αφήνει παγερά αδιάφορους και τους πλέον φανατικούς οπαδούς της, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ασχολούνται με το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Εκείνο, όμως, που προκαλεί εντύπωση, όχι μόνο με το εν λόγω ματς αλλά γενικότερα στην κόντρα των δυο αιωνίων, είναι ο τρομακτικός επικοινωνιακός πόλεμος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να βλέπουμε κυριακάτικες τηλεοπτικές εκπομπές σε ιδιωτικά κανάλια, ανεξάρτητων-
υποτίθεται- δημοσιογράφων, οι οποίοι, ως στρατιωτάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά, συμψηφίζοντας διαιτητικά λάθη ή ανακαλύπτοντας άλλα τέτοια προκειμένου να συνδράμουν από το δικό τους μετερίζι την ομάδα που υποστηρίζουν ή έχουν συμφέρον να αβαντάρουν. Μας έκοψε το γήπεδο η Καλαμάτα, τώρα αυτοί θα μας κόψουν και την παρακολούθηση των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών μεταδόσεων. Δημοσιογραφία ώρα μηδέν και σε αυτό το χώρο.

Αφού βρώμισαν το Λαγκούβαρδο και τη Γιάλοβα με τα απόβλητα των ελαιοτριβείων, τώρα ήρθε και η σειρά του Ξερίλα και του Άρι. Σήμερα ή αύριο έρχονται και εμπειρογνώμονες για να «ζωγραφίσουν» τη νεκρά φύση που υπάρχει στα δύο ποτάμια. Οι Μεσσήνιοι, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, για να μη τους αδικούμε, πλην της «εθνικάρας» συνείδησης, διαθέτουν και περιβαλλοντική, οικολογική. Με σύνθημα, «μακριά από τον κ..ο μας και ας μπει όπου θέλει». Έλα μου, όμως, που μπαίνει στον κ..ο μας, γιατί, τελικά, δεν απέχει και πολύ από το σημείο που ρυπαίνουν.

© ΘΑΡΡΟΣ -2008 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της ΜεσσηνίαςPowered by: e-nt Solutions