27 Μαΐ 2008


Σήμερα τα σπουδαία

<ΗΛΙΕΛΑΙΟ> Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κλιμακίων σε 6 τυποποιητήρια σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και της πολιτικής ηγεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας είπε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.
Εξήγησε πως οι έλεγχοι πραγματοποιούνται εξονυχιστικά από δυο κλιμάκια τα οποία απασχολούνται με τις τυποποιητικές μονάδες που έχουν τεθεί στο στόχαστρο του ΕΦΕΤ και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως σήμερα θα δοθούν νεώτερα στοιχεία αφού συγκεντρωθούν και τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σαββατοκύριακου. Πρόσθεσε πως επιμολυσμένο ηλιέλαιο βρέθηκε μόνο στην εταιρεία Στεφανούρη. Πρόκειται για 20 τόνους που έχουν κατασχεθεί από τις 14 Μαΐου. Την ποσότητα την είχε δεσμεύσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας - ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα - και είχε ζητήσει με επιστολή του προς τους πελάτες του να επιστρέψουν αυτό που είχαν διαθέσει.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι ο ΕΦΕΤ, με έγγραφο που έστειλε με φαξ στις 22-05-2008 και ώρα 16.18, ζητούσε τον έλεγχο των παρακάτω επιχειρήσεων:
ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ Α.Ε.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΓΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ. Α.Ε.
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ Ο. ΑΒΕΕ
ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝ. ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ
σχετικά με το αν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε παραλαβή, επεξεργασία, διακίνηση ή χρήση ηλιελαίου ουκρανικής προέλευσης και έχουν λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα απόσυρσης αυτού και επιπλέον αν έχουν λάβει ανάλογα μέτρα απόσυρσης για ραφιναρισμένο ή ακατέργαστο ηλιέλαιο ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης ή τον βαθμό επιμόλυνσης.
Από τον έλεγχο των παραπάνω επιχειρήσεων, προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ:
Απογραφή 2007 και αγορές 2008 μετρικοί τόνοι 96
Υπόλοιπο στις δεξαμενές μετρικοί τόνοι 62
Τυποποιημένο στις αποθήκες μετρικοί τόνοι 19
ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ Α.Ε.
Αγορές 2008 μετρικοί τόνοι 21
Παραμένει στις δεξαμενές μετρικοί τόνοι 19
Αποσυρθείσα (τυποποιηθείσα) μετρικοί τόνοι 1
Οι ανωτέρω ποσότητες έχουν ήδη κατασχεθεί από τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες της ΝΑΜ από τις 14-05-2008 και αφορούν το επιμολυσμένο ηλιέλαιο εισαχθέν από την Ιταλία.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΓΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ
Αγορές 2007 μετρικοί τόνοι 140
Έχει τυποποιηθεί και διατεθεί στο σύνολό του.
ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ. Α.Ε.
Αγορές 2007 μετρικοί τόνοι 51
Παραμένει στις δεξαμενές μετρικοί τόνοι 5,5
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΑΒΕΕ
Παραμένει στις δεξαμενές μετρικοί τόνοι 2
ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝ. ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ
Παραμένει στις δεξαμενές
και σε τυποποίηση μετρικοί τόνοι 19,5
Πέραν των ανωτέρω (περιλαμβανομένων στο σχετικό έγγραφο του ΕΦΕΤ), βρέθηκε, σε τυποποιημένη μορφή, ηλιέλαιο στις κατωτέρω επιχειρήσεις:
ΚΟΥΤΕΛΑΣ Α.Ε. λίτρα 1.610
ΝΙΚΗΤΕΑΣ λίτρα 4.575
FRED ΕΠΕ λίτρα 2.480
Οι παραμένουσες ποσότητες δεν θα διατεθούν. Συνεχίζεται η προσπάθεια απόσυρσης των διατεθέντων. Περισσότερα στη δνση http://www.epikerotita.gr/content/view/621/90/