23 Μαΐ 2008

Χωρίς ρεύμα παραμένει ο βιολογικός της Μεθώνης
ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν έχει ακόμη συνδεθεί η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων της Μεθώνης με το δίκτυο της ΔΕΗ και, κατά συνέπεια, καθυστερεί η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου αποχέτευσης των λυμάτων και των αντλιοστασίων, καθώς αναμένεται η άφιξη στη Μεθώνη του μηχανικού της εταιρείας που την κατασκεύασε.
Ταυτόχρονα, όπως είπε στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής, πρέπει να γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος σε 20-30 θέσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλέον η διαδικασία των συνδέσεων με το δίκτυο ακαθάρτων. Ο κ. Μιχελής εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες και όλο το σύστημα θα τεθεί σύντομα σε δοκιμαστική λειτουργία.

Μελέτες και έργα
Από την άλλη πλευρά, ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Μεθώνης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 120.000 ευρώ, καθώς και αυτή για τη μετατροπή των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ σε πολιτιστικό κέντρο.
Έχει ήδη ξεκινήσει η προμελέτη για την ολοκλήρωση της παραλιακής πλατείας, ενώ αναμένεται η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση των κέντρων της Μεθώνης και της Φοινικούντας.
Επίσης, αναμένεται η γνωστοποίηση του ποσού που απαιτεί η ΔΕΗ για να υπογειοποιήσει το δίκτυό της στη Μεθώνη και τη Φοινικούντα. Έχει πάντως γίνει αυτοψία από τη ΔΕΗ και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος υπολογίζεται σε 150 με 200.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο Δήμος αναζητεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση όλων των έργων. Μπορεί τα πρώτα να έχουν ενταχθεί στο «Θησέα» και να αναμένεται η έγκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημοπράτησή τους, κάτι που υπολογίζεται να έχει γίνει έως τα τέλη του καλοκαιριού, αλλά η ανάπλαση των κέντρων της Μεθώνης και της Φοινικούντας υπολογίζεται πως θα κοστίσει περίπου 550.000 ευρώ και ο Δήμος έχει διαθέσιμα μόνο τα μισά.

© 2008 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της ΜεσσηνίαςPowered by: e-nt Solutions