3 Οκτ 2008

Χρηματιστής της Wall Street έγινε μοναχός



Ο 32χρονος Χρίστο Μίσκοφ, ή όπως είναι γνωστός πλέον Αδελφός Νικανόρ, ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος χρηματιστής. Αποφάσισε όμως να τα αφήσει όλα πίσω του και να επιστρέψει στη γενέτειρά του τη Βουλγαρία και να γίνει μοναχός. Ζει σε μοναστήρι του 12ου αιώνα στην περιοχή Τσουρνογκόρσκι, κοντά στη Σόφια.

Οι συνάδελφοι του στη Wall Street δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έφτασε σε αυτή την απόφαση. Δεν απομακρύνθηκε εντελώς από τις παλιές συνήθειές του, αφού με τη βοήθεια ενός κινητού, λαμβάνει πληροφορίες από τους πρώην συναδέλφους του και επενδύει χρήματα, τα κέρδη από τα οποία τα χρησιμοποιεί για να αναστυλώσει το μοναστήρι.

Θεωρεί «Θεία δίκη» τα όσα γίνονται στον τομέα που υπηρετούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό και δεν έχει καλά και καθησυχαστικά λόγια να πει για την οικονομική κρίση.

«Πρέπει να υποφέρουν για να συμμορφωθούν και να μην πιστεύουν ότι η ζωή είναι εύκολη για όλους», ανέφερε ο Μίσκοφ.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίρνουν χωρίς να δίνουν τίποτα. Εάν κάποιος κερδίζει περισσότερα από όσα πρέπει, αυτό σημαίνει πως κάποιος πεινάει εξαιτίας τους», πρόσθεσε.
__________________________________________________________________________________
Πού πήγε το μυαλό σας ; Ασφαλώς στον Εφραίμ και τη Μονή Βατοπαιδίου.Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απληστίας και της Πολιτικής ανικανότητας. Μ.Λ