21 Ιουν 2008

Τουρισμός ;;;


Σήμα κινδύνου για τη Μεσσηνία

Σήμα κινδύνου για τον τουρισμό στη Μεσσηνία εκπέμπουν τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών αεροπορικώς το πρώτο πεντάμηνο του 2008.
Σύμφωνα με αυτά, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφηκαν από τους μήνες Ιανουάριο έως Μάιο 3.500 αφίξεις τουριστών, ενώ το ίδιο διάστημα την προηγούμενη χρονιά οι επισκέπτες έφτασαν τους 7.378. Η πτώση, δηλαδή, ανέρχεται στο 52,6%!
Μεταξύ άλλων, τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν προχθές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γερ. Φωκά.

www.tharrosnews.gr


--------------------------------------------------------------------------------



Σύσκεψη για ακρίβεια

Ίδρυση Παρατηρητηρίου Καταναλωτή

Στο στόχαστρο, χωρίς ωστόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα, τέθηκε χθες το καυτό θέμα της ακρίβειας, μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκου. Έτσι, στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος» πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ υπηρεσιών, επιχειρηματιών, φορέων και καταναλωτών.
Ο κ. Δράκος ανακοίνωσε την ίδρυση Παρατηρητηρίου Καταναλωτή, λέγοντας πως οι αρμόδιες Διευθύνσεις καταγράφουν ήδη ό,τι απαιτείται για τη λειτουργία του, ενώ θα υπάρχουν ειδικοί τηλεφωνικοί αριθμοί και ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα υπάρχει, επίσης, ιστοσελίδα σχετική με ζητήματα που αφορούν στον καταναλωτή σε τοπικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «(ο πολίτης) θα μπορεί να αντλεί και να διοχετεύει πληροφορίες. Φιλοδοξούμε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας για τον έλεγχο του όλου συστήματος».


--------------------------------------------------------------------------------


«Φρένο» στο δρόμο Πύργου - Τσακώνας«Φρένο» στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργου - Τσακώνας, ο οποίος επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2013, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το «Σκάι».

Σύμφωνα με τη μελέτη που ενέκρινε το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο αυτοκινητόδρομος θα διέρχεται μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής και περιβαλλοντικές οργανώσεις για αναστολή των εργασιών έως ότου εκδικαστεί προσφυγή.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.