23 Φεβ 2010

Πετσάλνικος με τον Γερμανό πρέσβη για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη θα έχει αύριο ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος (φωτογρ. αριστερά) προκειμένου να διαμαρτυρηθεί επισήμως για τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα γερμανικών περιοδικών που «δυσφημούν τη χώρα μας».

Ο κ. Πετσάλνικος απέστειλε ήδη χθες απαντητική επιστολή σε δημοσίευμα του περιοδικού «Στερν», στην προσπάθειά του, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Διευκρινίζει στην επιστολή αυτή ότι η χώρα μας ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τη Γερμανία, ενώ υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι το 13% των συνολικών εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας είναι προς την Ελλάδα.
Κι επειδή στο άρθρο γίνεται λόγος για τις υψηλές αποδοχές των Ελλήνων τονίζει ως παράδειγμα ότι Γερμανός εκπαιδευτικός με 30 χρόνια προϋπηρεσίας έχει μικτές μηνιαίες αποδοχές 4.400 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος Ελληνας 2.200.

«Απατεώνες»

«Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου που εμφανίζεται και στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της γερμανικής επιθεώρησης «Focus».

Επιμέρους άρθρα αναφέρονται στα προβλήματα που πιθανόν να ανακύψουν στην ευρωζώνη, πραγματεύονται το ζήτημα εάν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα μόνη ή εάν πρέπει η Ε.Ε. να τη βοηθήσει και τι θα κοστίσει αυτό στους Γερμανούς φορολογουμένους («η Ελλάδα θα μας πάρει τα λεφτά μας;») και τέλος τι θα συμβεί αν μια παρόμοια της ελληνικής κατάσταση επεκταθεί και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.