17 Φεβ 2010

Eίναι ντροπή (ξεφτίλα θάλεγα)


Δήλωση Μίκη: Ε Ι Ν Α Ι Ν Τ Ρ Ο Π Η


Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την ..........
κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..
Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !
Αθήνα, 17.2.2010 - Μίκης Θεοδωράκης

 
      Στα τέλη του 18ου  και στις αρχές του 19ου αιώνα τα τρία καντόνια της σημερινής Ελβετίας αποφάσισαν να ενωθούν σε ένα κράτος. Τότε έτρεξαν οι γείτονες Ευρωπαίοι προκειμένου να "βοηθήσουν" στην εκπόνιση του 1ου συντάγματος της Ελβετίας. Πρώτοι οι Γάλλοι. Στη συνέχεια οι Ρώσοι. Ο τσάρος έστειλε τον πολύ έμπειρο διπλωμάτη του, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Έτσι λοιπόν ο Καποδίστριας ήταν ο ένας εκ των συντακτών του 1ου και σήμερα ισχύοντος συντάγματος της Ελβετίας. Οι Ελβετοί τον τιμούν με τρία αγάλματά του στις τρεις πόλεις τους (μία ανά καντόνι).
Αυτός ο μέγας Έλλην κυβερνήτης ήρθε στο νέο κράτος την Ελλάδα να την κυβερνήσει αφού πρώτα είχε μείνει άφραγκος πουλώντας την περισουσία του για τον αγώνα. Οι αυτόχθονες ιθαγενείς "ελληναράδες" σε λιγότερο από δύο χρόνια τον φόνευσαν !
Αυτή ήταν η αρχή    σήμερα το τελος
Sent: Thursday, February 18, 2010 1:23 AM