10 Σεπ 2010

ΤΕΜΕΣ: Υψηλές πληρότητες με το… καλημέρα



του Φάνη Γαβρινιώτη 
Δημοσιεύθηκε: 08:02 - 10/09/10

Την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα, ιδίως σε μια δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό, έκανε το συγκρότημα Costa Navarino, με τις πληρότητες των δύο ξενοδοχειακών μονάδων του (The Romanos Α Luxury Collection Resort και The Westin Resort) να αγγίζουν σχεδόν το 100% την περίοδο αιχμής. 

Το νέο τουριστικό θέρετρο που αναπτύσσει στη Μεσσηνία η εταιρία ΤΕΜΕΣ,του εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, και το οποίο πρωτολειτούργησε φέτος, επέλεξαν για τις διακοπές τους αρκετοί Έλληνες παραθεριστές και πολλοί ξένοι τουρίστες, με αποτέλεσμα οι πληρότητες των δύο ξενοδοχείων να διαμορφωθούν σε υψηλά ποσοστά. 

Επισημαίνεται ότι την περίοδο αιχμής (Ιούλιος - Αύγουστος) το Costa Navarinoεπισκέφθηκαν κυρίως Έλληνες, ενώ ο οίκος Starwood Hotels & Resorts που διαχειρίζεται τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες του εκτιμά ότι το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι περισσότεροι πελάτες θα είναι ξένοι υπήκοοι. 

Το τουριστικό συγκρότημα στη Μεσσηνία, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη του φετινού Μαΐου, θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και θα σταματήσει ενόψει του χειμώνα. 

Πάντως, δεν αποκλείεται τον επόμενο χρόνο το Costa Navarino να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και τις δυνατότητες των δύο γηπέδων γκολφ. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη λειτουργεί ένα γήπεδο γκολφ, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή και δεύτερου γηπέδου που θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο.

--- Δύο νέα ξενοδοχεία 

Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας ΤΕΜΕΣ περιλαμβάνεται η ανέγερση ακόμη δύο πολυτελών ξενοδοχείων, που θα αποτελέσουν το δεύτερο τμήμα του Costa Navarino. 

Μάλιστα, η μία από τις νέες μονάδες θα είναι υπόσκαφη και η διαχείρισή της θα ανατεθεί στον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Με βάση τον προγραμματισμό της εταιρίας ΤΕΜΕΣ, τα δύο επόμενα ξενοδοχεία του Costa Navarino θα πρέπει να είναι έτοιμα και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πριν από τη θερινή περίοδο του 2013. 

Ο προϋπολογισμός για τη δεύτερη αυτή φάση ανάπτυξης του συγκροτήματος Costa Navarino υπολογίζεται στα 220 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία κέντρου spa, συνεδριακές εγκαταστάσεις, μαρίνα και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για την πλήρη ανάπτυξη του τουριστικού συγκροτήματος του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία θα ανέλθει στο 1,2 δισ. ευρώ. 

Η επένδυση της εταιρίας ΤΕΜΕΣ είναι το μοναδικό μεγάλης κλίμακας project που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, καθώς ανάλογα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται μπλεγμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δέσμια προσφυγών που έχουν κατατεθεί εναντίον τους. 

fgavriniotis@euro2day.gr