1 Σεπ 2010

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ Ν ΟΜ Ο

Το ΠΑΣΟΚ συζητά σήμερα με προεξέχοντα θέμα τον υποψήφιο για την Πελοποννήσου αλλά και τους Δήμους στο Νομό με κυριότερο το θέμα της Καλαμάτας που καίει... Τα ονόματα του Σταύρου Μπένου και Χρήστου Μαλαπάνη είναι αυτά που κυριαρχούν στις πιέσεις των στελεχών του κυβερνόντος κόμματος καθώς πιστεύουν ότι τα έμπειρα αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν πειστούν, θα φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.Στο δήμο Μεσσήνης ο εκλεκτός της Ν.Δ Στάθης Αναστασόπουλος έχει βάλει μπροστά για τα καλά τις μηχανές προκειμένου να στελεχώσει τον μεγάλο συνδυασμό που απαιτείται (περίπου 300 άτομα) με τις συναντήσεις για την επιλογή να είναι στο ζενίθ.
Ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος προχωρά και αυτός για την στελέχωση του συνδυασμού του καθώς από ότι δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα θα κατέβει στις εκλογές τελικά και χωρίς την στήριξη του κόμματος της Ν.Δ που ανήκει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαπολύσει επίθεση για «συμφέροντα» κατά του εκλεκτού της Ν.Δ.. δηλαδή πάνε μόνοι τους να το κάνουν Μπάχαλο.
Το ΠΑΣΟΚ περιμένει υπομονετικά για τον εν λόγω Δήμο προσπαθώντας να κατεβάσει έναν υποψήφιο που από ότι φαίνεται θα είναι η ο Ν. Τζώρτης η ο θ. Αβιζιώτης καθώς δίνει μεγάλη σημασία στον εν λόγω Δήμο. Στην Πύλο ο Δ. Καφαντάρης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς καθώς έχει από ότι φαίνεται εξασφαλίσει την συμμετοχή όλων των διεκδικητών του χρίσματος μαζί του καθώς ξέρουν όλοι και για την αποχώρηση υπέρ του, του Δημάρχου Κορώνης Θ. Σαλαντή. Στο ΠΑΣΟΚ με τα ονόματα του Τ. Τσορώνη και του Η. Κανάκη να παίζουν βρίσκεται σε διαβούλευση με περισσότερες πιθανότητες τον πρώτο αλλά και την έκπληξη που ακούει στο όνομα Δ. Αλευράς. Αξίζει να σημειωθεί και η στάση του νυν Δημάρχου Γ. Χρονόπουλου που όλοι περιμένουν αν θα κατεβάσει τελικά συνδυασμό όπως έχει πει.Στην Κυπαρισσία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την Ν.Δ με τον Π. Κατσίβελα να προχωρά με την γενική αποδοχή όλων των στελεχών στην στελέχωση του συνδυασμού του, ενώ το ΠΑΣΟΚ να βρίσκετε σε δύσκολη θέση μια και τα στελέχη που έχει κάνει κρούση είναι αρνητικά μέχρι τώρα.
Στον Δήμο Οιχαλίας η Ελένη Αλιφέρη με ισχυρό προβάδισμα έναντι του Φ. Μπάμη που έχει δηλώσει ότι θα κατέβει στις εκλογές, στελεχώνει τον συνδυασμό της με αυστηρά κριτήρια μια και οι προσφορές κόσμου για κάθοδο μαζί της είναι πάρα πολλές. Το χρίσμα δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα σε κανέναν από τους δύο με την στάση του κόμματος να είναι προσεκτική σε αυτήν ιδιαίτερη περιοχή. Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ ξεκαθαρίσει με την στηρίξει του Κ. Δημητρακόπουλου που προχώρα προκειμένου να παλέψει για τον Δήμο και γιατί όχι να τον κατακτήσει αν «σκοτωθούν» οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι του που ανήκουν και οι δύο στον ίδιο χώρο.
Στην Μάνη με το ίδιο σκηνικό με την Οιχαλίας να μην έχει δοθεί χρίσμα από την Ν.Δ σε κανέναν από τους Γ. Μαραμπέα και Δ. Γιαννημάρα που διεκδικούν το χρίσμα και τον Δήμο από τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Δήμαρχο Αβίας Π. Μπασάκο που ξέρει καλά το «παιχνίδι» της μάχης των εκλογών…