5 Σεπ 2010

Αλλαγή πορείας ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Αλλαγή πορείας ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010, 16:59
Με τις τοποθετήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την έγκριση των υποψηφιοτήτων και του πολιτικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Σώματος στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Οι τοποθετήσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν μετά τη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ωστόσο ορισμένες πραγματοποιήθηκαν πριν από αυτή και συνεχίστηκαν αμέσως μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

«Το ΠΑΣΟΚ καλείται πριν και πάνω από όλα να αποτρέψει την κατάρρευση της χώρας», ανέφερε η Σταυρούλα Δήμου και υποστήριξε ότι «ο μονόδρομος των σκληρών και σε πολλές περιπτώσεις άδικων μέτρων που προωθούνται στη χώρα μας δεν είναι η εύκολη, αλλά η μόνη λύση».

Χαρακτήρισε δε «ιστορική» την ευθύνη για αντιμετώπιση των απειλών οικονομικής κατάρρευσης.

Ως «αυτονόητη» χαρακτήρισε την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ και στις 13 Περιφέρειες, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Ασφαλώς η χώρα βρίσκεται σε αυτή την οικονομική και κοινωνική περιδίνηση», ανέφερε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης και πρόσθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση ως κόμμα και ως κυβέρνηση όμως να προστατέψουμε αυτούς που βυθίζονται όλο και περισσότερο στην κρίση».

Για πολιτικές έξω από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και των συμφερόντων του λαού, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και πρότεινε να δοθεί το βάρος σε πολιτικές ανακούφισης των αδυνάμων. «Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε σύγκρουση με τα «πιστεύω» και τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, είναι κάτι άλλο, δεν είναι ΠΑΣΟΚ», ανέφερε και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε αμαχητί στις πιο σκληρές μονεταριστικές αντιλήψεις της Ευρώπης».

Για «βίαιη προσαρμογή» στο μνημόνιο που «έχει θέση σε δοκιμασία όχι μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα αλλά και την ίδια τη δημοκρατία», μίλησε ο Λουκάς Αποστολίδης. Είπε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ρότα» και «να γίνει συμπαραστάτης της κοινωνίας».

Ο Γιάννης Νικολάου είπε ότι ο δρόμος οδηγεί στην ύφεση, τον πληθωρισμό και την κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ότι αφού τα μέτρα δεν αποδίδουν, «συνεπώς συζητάμε για νέα που θα μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπίστης εξέφρασε προβληματισμό για το ότι κεντρικά πολιτικά ζητήματα της κυβέρνησης δεν συζητούνται στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι η κύρια ευθύνη για αυτό δεν αποδίδεται στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σ. Ξυνίδη, αλλά «κυρίως» στον πρόεδρο του Κινήματος. Επιπλέον, χαρακτήρισε «πολιτιστική επανάσταση», την επιλογή στήριξης του Γ. Καμίνη.

«Η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να αλλάξει τώρα και οι μαθητευόμενοι του νεοφιλελευθερισμού να απομακρυνθούν», είπε ο Βαγγέλης Λόης, μεταξύ άλλων μελών που τοποθετήθηκαν.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010, 16:59