19 Σεπ 2010

Η ακτινογραφία των έξι νέων Δήμων του Νομού


Image
Εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου
Εκτός από το Δήμο Καλαμάτας, όπου μένει να ανακοινωθεί το πρόσωπο το οποίο θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει.
Το «Θ» προχωρά σήμερα στην «ακτινογραφία» των έξι νέων Δήμων της Μεσσηνίας, αποτιμά τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το προεκλογικό πεδίο και εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η πολιτική επικαιρότητα μέχρι τις πρώτες κάλπες της 7ηςΝοεμβρίου.
Προηγουμένως μια παρατήρηση.
Ο Γάλλος ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας Ernest Renan είχε πει περίπου ότι κάθε μέρα μας είναι αυτό που είναι εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο πρακτικά εφαρμόζουμε την πολιτική που αποφασίζουμε. Έτσι, επειδή και σε αυτές τις εκλογές το παιχνίδι θα κριθεί ανάμεσα στους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.), αυτά όπως… έστρωσαν θα κοιμηθούν.
 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ... ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ... ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ....
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ
Λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την περιοχή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, όλοι περίμεναν με αγωνία σε ποιον θα έδινε το…δαχτυλίδι της στήριξης. Στην αρχή, οι φήμες ήθελαν να το κερδίζει ο δήμαρχος Κορώνης Θ. Σαλαντής, στη συνέχεια ο σημερινός δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος. Αυτό, όμως, κατέληξε στο χέρι… του αντινομάρχη Δ. Καφαντάρη.
Ούτε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όμως, τα πράγματα εξελίχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τελικά, η στήριξη δόθηκε στο δήμαρχο Νέστορος Τ. Τσορώνη, όμως ο έτερος υποψήφιος Ηλ. Κανάκης φαίνεται να μην έχει πει την τελευταία του λέξη. Η στάση του στην εκλογική αναμέτρηση, για πολλούς, ίσως γείρει και την πλάστιγγα προ τη νίκη.
Η Σοφία Αποστολοπούλου, μια καθ’ όλα αξιόλογη παρουσία, είναι η υποψήφια από την πλευρά του ΚΚΕ.
ΘΑΡΡΟΣ