9 Ιαν 2010

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ...


Aπό το ΒΗΜΑ : Σε αναβολή της συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου μέχρι την άνοιξη και την αποσύνδεσή της από τον «Καποδίστρια 2» προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ώστε να μη δημιουργηθεί νέο πεδίο αντιπαράθεσης με εσωκομματικά και αντιπολιτευτικά μέτωπα και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Όπως αναφέρει «Το Βήμα» (πατήστε κλικ), η κυβέρνηση... και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πλεύσης και εξετάζουν την τροποποίηση της τακτικής τους, ώστε να τεθεί σε νέα βάση η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.
Έχει μάλιστα κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην υπουργός, υπεύθυνος για τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και εισηγητής προτάσεων προσαρμογής του λεγόμενου γερμανικού συστήματος, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις σχετικές συσκέψεις.
Σήμερα, Σάββατο, θα συγκληθεί το ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τη διοικητική αναδιάρθρωση, ενώ μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον «Καποδίστρια 2» την Κυριακή θα ακολουθήσει σύσκεψη του Ι. Ραγκούση με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.
O υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης τόνισε ότι «η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει αύριο».
Αναλυτικά ...