23 Ιαν 2010ΣΕ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ Ζυμώσεις για κοινό δήμο Πύλου - Γαργαλιάνων - Νέστορος

Σε φιλική συνάντηση με το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο οφειλόταν η επίσκεψη του δημάρχου Γαργαλιάνων Σταύρου Καλοφωλιά στην Πύλο, για πρωινό καφέ. Φυσικά στην κουβέντα δεν σχολιάστηκε το αν κουνιούνται οι βάρκες στην Πύλο, η συζήτηση περιστράφηκε και στον “Καποδίστρια 2” όπως τον λέγαμε, πριν τον ονοματίσουν “Καλλικράτη“.
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον και ακούστηκε για πρώτη φορά σε μας τους Πύλιους ήταν το γεγονός ότι ο κ. Καλοφωλιάς πιστεύει ότι με την καινούργια συνένωση οι Γαργαλιάνοι και η Πύλος πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο δήμο, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Νέστορος.
Οσοι γνωρίζουν την τοπική γεωγραφία και παράλληλα τα τοπικά συμφέροντα, πρέπει να εμπεδώουν την άποψη Καλοφωλιά και να δημιουργήσουν σύστημα διοχέτευσής της στην τοπική κοινωνία. Να θυμηθούμε για άλλη μία φορά ότι ο “Καποδίστριας“ ο οποίος δημιουργήθηκε και χαράχτηκε στο πόδι, συνένωσε τα χωριά Κορυφάσιο, Ρωμανού, Πετροχώρι στο Δήμο Νέστορος και το διπλανό τους χωριό Τραγάνα στο Δήμο Γαργαλιάνων. Καρατομήθηκε μια περιοχή χωρίς σχεδιασμό, με τον πληθυσμό των χωριών να παρακολουθούν από απόσταση τα δημοτικά τεκταινόμενα. Αποτέλεσμα της αποτυχίας αυτής είναι η επαναφορά για καινούργιο σχεδιασμό με το όνομα “Καλλικράτης“.
Να σημειωθεί επίσης ότι η ΠΟΤΑ που δημιουργείται στο Ρωμανού (Δήμου Νέστορος) ακουμπάει απόλυτα και στον Δήμο Γαργαλιάνων ένεκα της γειτνίασης με την Τραγάνα. Μέχρι σήμερα η ΠΟΤΑ έχει “κάτσει“ σε τρεις δήμους οι οποίοι έχουν μεταξύ τους μηδενική απόσταση. Είναι αλήθεια ότι η άποψη Καλοφωλιά η οποία “έπεσε“ στο τραπέζι στην Πύλο -έστω και σε φιλική ατμόσφαιρα- με ανάγκασε να τον ρωτήσω αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Η απάντησή του ήταν αρνητική σε κάθε περίπτωση. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι επαρχίες έχουν πάψει να υφίστανται, οι σχεδιαστές του “Καλλικράτη“ - αν δεν είναι ο λαός καταθέτοντας ο καθένας την άποψή του σε γενικές δημοτικές συνελεύσεις-, οι “χαράκτες“ θα δημιουργήσουν πάλι δήμους με γνώμονα τα πολιτικοκομματικά συμφέροντα και θα χρειαστεί εκ νέου χάραξη με το όνομα “Ικτίνος“ για να τιμήσουμε ολοκληρωτικά τον Παρθενώνα.
Μεθώνη, Πύλος, Χώρα, Χανδρινού, Γαργαλιάνοι με τα δημοτικά τους διαμερίσματα μπορούν να αποτελέσουν στη νοτιοδυτική Μεσσηνία ένα πρότυπο ισχυρού δήμου για ανάπτυξη, περιέχοντας όλους τους οικονομικούς τομείς: ναυτιλιακούς, εμπορικούς, αγροτικούς, τουριστικούς, αρχαιολογικούς, φυσικούς κ.ά.
Πάντως ο κ. Χρονόπουλος όπως και να‘χουν τα πράγματα θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.

Τάκης Αλεξάκης  "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"


ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ .....
1 Σχόλιο

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εμείς του δήμου Γαργαλιάνων θέλουμε να πάμε στην Πύλο και όχι να κάνουμε άλλο δήμο με τα Φιλιατρά.

25 Ιανουαρίου 2010 4:17 π.μ.