9 Ιαν 2010

Kακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος στη Χαλκίδα



Η μεγάλη κακοδιαχείριση στη «γαλάζια» Χαλκίδα

Ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος καταγγέλλεται πως πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια στη Χαλκίδα.
Επί προεδρίας του νυν δημάρχου, κ. Αθανάσιου Ζεμπίλη, διάφοροι «επιτήδειοι» χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ) έχουν κατορθώσει να στήσουν έναν άκρως ρουσφετολογικό, όπως χαρακτηρίζεται, μηχανισμό εξυπηρέτησης των «ημετέρων», μοιράζοντας τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών σε διάφορους ιδιώτες, οι οποίοι από τη σειρά τους φέρονται να παράγουν έκτακτο έργο-μαϊμού!

Βάσει των ντοκουμέντων που φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας σήμερα η zougla.gr, από το 2007 έως και τον Αύγουστο του 2009 περισσότερα από 300.000 ευρώ φέρονται να έχουν καταλήξει στις τσέπες διαφόρων ιδιωτών με τη μέθοδο των αποδείξεων δαπανών.









Η συγκεκριμένη μέθοδος, βάσει της νομοθεσίας, χρησιμοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις. Για παράδειγμα σε περίπτωση που σημειωθεί κάποια θεομηνία και η επιχείρηση χρειαστεί επιπλέον εργατικά χέρια για να αποκαταστήσει μια σοβαρή βλάβη που τυχόν έχει προκύψει.
Την επίμαχη όμως περίοδο 2007-2009 χρήματα φέρεται να έχει λάβει.......Περισσότερα
                                                                   http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=93538&cid=4