27 Ιαν 2009

Επικίνδυνο φορτίο 567 τόνων θειϊκού αργύλου στη Γιάλοβα της Πύλου

Επικίνδυνο φορτίο 567 τόνων θειϊκού αργύλου
εντοπίστηκε σε ημιβυθισμένο πλοίο στον όρμο Γιάλοβα της Πύλου
Το συγκεκριμένο φορτίο δεν χαρακτηρίζεται τοξικό, με βάση τους κανονισμούς, ωστόσο σε επαφή με το θαλασσινό νερό μετατρέπεται σε επικίνδυνη καυστική ουσία
Ημερομηνία : 27.01.2009 | Πηγή : ISTHMOS.GR


Επικίνδυνο φορτίο 567 τόνων θειϊκού αργύλου εντοπίστηκε σε ημιβυθισμένο πλοίο στον όρμο Γιάλοβα της Πύλου, κατά τη διάρκεια εργασιών απομάκρυνσης του ναυαγίου.

Το συγκεκριμένο φορτίο δεν χαρακτηρίζεται τοξικό, με βάση τους κανονισμούς, ωστόσο σε επαφή με το θαλασσινό νερό μετατρέπεται σε επικίνδυνη καυστική ουσία.

Στην περιοχή δεν έχει εντοπιστεί ρύπανση, αλλά έχει τοποθετηθεί ειδικό φράγμα και η ανέλκυση σταμάτησε, καθώς αναμένονται οι οδηγίες του Γενικού Χημείου του Κράτους για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Ο δήμαρχος Πύλου, Γιώργος Χρονόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος», ανέφερε πως υπάρχουν σακιά με υπολείμματα του υλικού που υπήρχαν σε αυτά, διευκρινίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περίπτωση μόλυνσης της θάλασσας.

Ωστόσο, μόλις διαπιστώθηκε πως υπάρχουν ακόμα σε σάκους υπολείμματα του φορτίου, οι λιμενικές Αρχές μερίμνησαν ώστε να ληφθούν δείγματα και να σταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
www.isthmos.gr