13 Δεκ 2007

Γνωρίστε τη Μεσσηνία με τα μάτια των Blogers

Σας προτείνω Blogs που αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου και έχουν πληροφορίες πολιτιστικές,λαογραφικές,ιστορικές κ.α
Ξεκινάμε με το χωριό Μεταμόρφωση Πυλίας,Θα παρατηρήσετε ότι οι κάτοικοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο επαρχία Πυλίας ,γιατί με αυτό γεννήθηκαν και μεγάλωσαν... http://metamorfosis.blogdrive.com/

Foto:Από την κορυφή της Αμυγδαλίτσας με φόντο την Πύλο


Η εργασία πού βλέπετε αποτελεί την εκπλήρωση ενός χρέους απέναντι σε αυτούς που έζησαν στον τόπο αυτό και δεν υπάρχουν πια, απέναντι στους συγχωριανούς μας που έφυγαν σε αναζήτηση μιάς καλύτερης τύχης, και σε αυτούς που κατοικούν ακόμα εδώ ,αλλά και απέναντι σε αυτούς που έρχονται να τον γνωρίσουν.
Τα χωριά μας ,ακόμα και τα κεφαλοχώρια σαν την Μεταμόρφωση ερήμωσαν.Όσοι μείνανε και όλοι όσοι τα αγαπάμε, οφείλουμε να τα φροντίσουμε . Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την αξία τους , να σεβαστούμε την ιστορία τους και να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα τους.Βασικός στόχος για την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας ,είναι να κάνει περισσότερο γνωστή την κοινότητα μας σε Σκαρμηγκαίους και μη,ενώ παράλληλα να ενδυναμώσει την επικοινωνία όλων των καταγόμενων απο τη Μεταμόρφωση Πυλίας που βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης της σελίδας αυτής, για τον λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη και η δική σας συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή ,όποτε και όπως φυσικά μπορείτε.

Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι η ιστοσελίδα αυτή απευθύνεται στους απανταχού Σκαρμιγκαίους και ευελπιστώ ότι η επίσκεψη τους εδώ να τους χαρίζει ένα χαμόγελο και να τους γεμίζει αναμνήσεις από την πανέμορφη Μεταμόρφωση.
Η Σελίδα αυτή αφιερώνετε στην μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού Νικολάου Αλεξίου Μανιάτη που τόσο αγάπησε αυτό τον τόπο.