2 Ιουλ 2008



Τσακώνα

Άρχισε θεμελίωση γέφυρας στην κατάρρευση

Άρχισε χθες η θεμελίωση της τοξωτής γέφυρας που θα ενώσει τα διεστώτα στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, η οποία το Φεβρουάριο του 2003 στέρησε τη Μεσσηνία από το οδικό τμήμα με το οποίο παρακάμπτονταν οι στροφές της Τσακώνας.

Όπως ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Διευρωπαϊκού Δικτύου Πελοποννήσου Παναγιώτης Κουρετζής, «στο Τ4 τεχνικό όπου είναι η μεγάλη κατολίσθηση θα κατασκευαστεί τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, με 3 βάθρα. Αυτή τη στιγμή δουλεύονται χωματουργικές εργασίες σε όλο το μήκος της κατολίσθησης και διαμορφώνουμε εργασίες στα δύο ακρόβαθρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πανεπιστήμιο

Άρχισαν μαθήματα οι Μεσσήνιοι ομογενείς

Η τελετή έναρξης του θερινού σχολείου για νέους Μεσσήνιους ομογενείς από Αμερική, Καναδά και Ρωσία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα διδακτήρια της Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ανοίγοντας τους χαιρετισμούς η πρόεδρος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, χαρακτήρισε το θερινό σχολείο, που λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά, γιορτή πολιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Μηχανογραφικά

"Η επιλογή είναι απόφαση ζωής"

Απόφαση ζωής χαρακτηρίζουν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν τη διαδικασία με ιδιαίτερη σοβαρότητα και αγωνία πολλές φορές. Όπως η Ευαγγελία Γεωργουλέα την οποία συναντήσαμε χθες στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, προβληματισμένη και αγχωμένη.
«Έχει 19.000 μόρια, περνάει σχεδόν σε όλες τις σχολές, αλλά δεν ξέρει ποια να επιλέξει» μας είπε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Δημήτρης Κολοβέας, ο οποίος προσπαθούσε να βοηθήσει.
Δίπλα στην Ευαγγελία για συμπαράσταση και η μητέρα της, Μαρία Πανταζή – Γεωργουλέα. «Εγώ δεν την πιέζω, γιατί πρόκειται για απόφαση ζωής. Ας επιλέξει ό,τι νομίζει καλύτερο εκείνη για τον εαυτό της» μας είπε.
Διαβάστε περισσότερα... www.tharrownews.gr